genel

Japonların sırrı ortaya çıktı! Bu besin sayesinde uzun yaşıyorlar

Abone Ol

Geçmişte Japonya'daki sıradan insanlar fazla pirinç yiyemiyorlardı. Çünkü pirinçler soylular için ayrılmıştı. Japon çiftçiler vergilerini ödemek için bile pirinç kullanıyorlardı. Bugün, pirinç dünya çapında oldukça yaygın tüketilen bir besin haline geldi. Peki Japonlar, pirinç tükettikleri için mi bu kadar uzun yaşıyor? İşte detaylar... (Kaynak:Pembenar)

Kilo vermenize yardımcı olabilir Pirinç, yağ ve sodyum açısından düşük ve lif bakımından yüksek olduğundan, kilo vermek isteyenlere harika bir katkıda bulunabilir. Özellikle esmer pirinç bu konuda oldukça etkilidir.

Daha genç görünmenize yardımcı olur Japon kadınlar ciltlerini pürüzsüz ve genç tutmak için pirinç suyu kullanırlar. Ancak düzenli olarak pirinç yemek de zamanı durdurmanıza yardımcı olabilir. Pirinç, cilt hücrelerinizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyan ve hatta mevcut kırışıklıkları giderebilen birçok antioksidan içerir.

Kalbi sağlıklı tutar Düzenli olarak pirinç yemek, kalbinizin sağlığını iyileştirmenin doğal ve lezzetli bir yoludur. Doğal bir anti-enflamatuar olduğu için kan damarlarının içinde plak oluşumunu önler ve kalp krizi veya felç gibi belirli kalp rahatsızlıklarının riskini azaltır.

Yüksek kan şekerini uzak tutar Yüksek kan şekerinden muzdarip olan herkes için pirinç yemek bununla savaşmanın iyi bir yoludur. Ancak kahverengi pirinci tercih etmek daha iyi bir seçenek olacaktır. Beyaz pirinç yerine esmer pirinci seçmek size tokluk hissi verir. Günde sadece 200 gram esmer pirinç yemek, sağlıklı bir kan şekeri seviyesini destekler.

Sindirime yardımcı olur Pirinçteki yüksek lif içeriği kabızlığı azaltabilir ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olabilir. Doğal bir idrar söktürücü görevi gördüğü için vücudunuzu temizler ve toksinleri sisteminizden atarak böbreklerinize de fayda sağlar.

Sinir sistemi sağlığını iyileştirir Düzenli olarak pirinç yerseniz, sinir sisteminiz de faydalarını görecektir. Vücudumuzun sinir sistemi sağlıklı kalmak için farklı B vitaminlerine ihtiyaç duyar ve pirinç birçok türde B vitamini içerdiğinden biyolojik süreçlerini düzenlemeye yardımcı olur.