genel

Johnson & Johnson’dan kritik aşı açıklaması: "Her yıl tekrarlanması gerekebilir"

Abone Ol

ABD'li ilaç şirketi JohnsonJohnson CEO’su Alex Gorsky, COVID-19 aşısının tıpkı grip aşısı gibi yılda bir kere yapılması gerekebileceğini belirtti.

CNBC’ye konuşan Gorsky, “Üzülerek söylüyorum ki virüs yayıldıkça mutasyona uğramaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Johnson & Johnson CEO'su Alex Gorsky, ilerleyen yıllarda tıpkı grip aşıları gibi yıllık COVID-19 aşısı olmanın gerekebileceğini söyledi.

Gorsky "Virüsün uğradığı her mutasyon, antikorları savuşturma yeteneği üzerinde de gelişim sağlayacaktır. Bu durum tedavilere etki geliştirebileceği gibi aşılara da farklı durumlar yaratabilir" dedi.

Alex Gorsky, aşılarının diğer aşılara göre daha avantajlı olduğunu, diğer aşıların aksine tek doz uygulandığı için lojistik avantajlarının olduğunu vurguladı.

Gorsky ayrıca şirketin ilk önceliğinin ABD onayı için FDA ile çalışmak olduğunu söyledi. Gorsky aşı üretiminde şirketin "son hızda" çalıştığını ve aşının 100 milyon dozunu Haziran ayı sonuna kadar ABD'ye ulaştırma hedefine ulaşacağından "son derece emin" olduğunu söyledi.

Johnson & Johnson, 29 Ocak’ta yayınladığı raporda küresel deneylerde virüsü önleme oranının yüzde 66 olduğunu açıklamıştı.