genel

Kamu Sektöründe İş Arayanlar İçin Müjde! Binlerce İş Pozisyonu Açıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Eti Maden, TTK, TÜBİTAK, Rekabet Kurumu, İçişleri Bakanlığı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu gibi toplamda 26 kamu kurumu, personel alımı yapacağını duyurdu.

Abone Ol

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, kamuya toplamda 4 bin 986 memur, sözleşmeli personel ve işçi alımı gerçekleştirilecek. Memur alımı için başvuru şartları, son başvuru tarihleri ve başvuru yöntemleri gibi detaylar, memur adaylarının dikkatini çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Gelir Uzman Yardımcısı pozisyonu için yazılı ve sözlü sınavla bin 271 kişi alınacak. Başvurular, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayıp, 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00'da sona erecek. Giriş sınavının yazılı bölümü ise 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını http://sinav.gib.gov.tr adresindeki "Online Sınav Sistemi"ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak yapabilecekler.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sürekli işçi ve memur istihdamı çerçevesinde İŞKUR ve ÖSYM üzerinden personel alacak. Kırka Bor İşletme Müdürlüğü'ne 162, Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüğü'ne ise 56 olmak üzere toplamda 218 yeni istihdam sağlanacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı, Zonguldak'ta görevlendirilmek üzere yarışma sınavı ile 8. dereceden 2 Müfettiş Yardımcısı alacak. 15 Nisan 2024 tarihinde başlayan başvurular 26 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. Ayrıca, TTK, Zonguldak İş Kurumu aracılığıyla toplam 44 nitelikli işçi alımı gerçekleştirecek. Başvuruların sona ermesinin ardından elektronik kura çekimi yapılacak.

TÜBİTAK, Ulusal Metroloji Enstitüsü bünyesinde görev yapmak üzere 11 araştırmacı alacak. Başvurular 25 Nisan'a kadar yapılacak ve istihdam edilecek personel Gebze'deki birimlerde görevlendirilecek. Başvuruların detayları TÜBİTAK'ın ve ilgili bakanlıkların internet sitelerinde yer alıyor.

Rekabet Kurumu, 12 genel, 10 iktisat, 3 bilişim kadrosunda olmak üzere toplamda 25 rekabet uzman yardımcısı alacak. Adaylar, 5 Nisan-5 Mayıs arasında e-Devlet üzerinden başvurabilecek ve sınavlar yazılı ve sözlü aşamalarda gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirmek üzere avukat, arşiv uzmanı, büro personeli, mimar, mühendis (Elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, harita, yazılım, inşaat), tekniker (mühendis, inşaat, elektrik-elektronik), teknisyen (sıhhi tesisat, klima, marangoz), destek personeli (Şoför, temizlik görevlisi, aşçı, aşçı yardımcısı, kaloriferci, garson) pozisyonları için toplamda 1608 adet 4/B sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 22 Nisan 2024 tarihinde başladı ve 26 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında açık bulunan 8. ve 9. dereceli kadrolarda görev yapmak üzere; 15 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcısı kadrosu için yazılı sınav yapacak. Başvurular 6 Mayıs 2024 tarihinde başladı ve 24 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek.

TÜBİTAK, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) kadrosunda, Ankara ve Kocaeli'de çalıştırılmak üzere toplamda 236 araştırmacı ve teknik ve destek personeli istihdam edecek. Başvurular 13 Mayıs'a kadar TÜBİTAK İş Başvuru Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurularla ilgili gerekli koşullar ve süreçlere TÜBİTAK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR'un internet sayfalarından erişilebilecek.