genel

Karakter sahibi, huysuz eşyalar

Abone Ol

Cansız bir nesne nasıl olur da düzenli insan davranışlarına sahip olur anlaması güç. Ancak bu eşyaların kendine has bir karakteri ve türlü türlü huyları var!

1. ÇORAPLAR Ardında tek bir iz bile bırakmadan kaybolmasıyla meşhur çoraplarımız. Evin bir bölümünde çorapların sadece tekini yutan bir kara delik yoksa, çoraplarımızın kişiliği olmalı. Nasıl ki evliliğinde mutlu olmayan, anlaşamayan çiftler boşanıyor, çoraplar da aynı şekilde eşleriyle mutsuzsa onu terk ediyor.

2. DUŞ PERDESİ Bir işe yarıyormuş gibi durup, tek işi insana huzursuzluk etmek olan ev eşyası; duş perdeleri! Birisinin banyoya girmesini pusuda bekleyen, duşa girdiği andan itibaren dakika başı sizi sarıp sarmalamaya çalışan bu eşya ona karşılık vermediğinizde dışarıya fazla miktarda su taşırmakla bilinir.

3. KULAKLIK Bu liste ne kadar uzun olursa olsun, içlerinden en sinir bozucusu saniyeler içinde Arap saçına dönme özelliğine sahip kulaklıklar olur. Cebinize,çantanıza ya da çekmeceye yani onu bir anlığına göremeyeceğiniz bir yere koyduğunuzda ışık hızıyla yarışır şekilde kendi kendine düğümler atmaya başlar. Bunu yaparken bir yılan gibi, sessiz ve sinsidir.

4. BİLGİSAYARIN C SÜRÜCÜSÜ Bir eşyanın içinde bulunan bu alan, akıllara durgunluk verecek hızda dolup huzursuzluk çıkartmaya bayılır. C diskin dolma hızı,dedikodu yapılırken iki yakın arkadaşın birbirini doldurma hızıyla yarışır.

5. SANDALYELER Ofiste,kafede ya da herhangi bir mekanda lavaboya gitmenizi pusuda bekleyen sandalyeler, geri döndüğünüzde '' beni neden bırakıp gittin?'' diyemedikleri için ona dokunduğunuz an elektrik çarptırır. Mekandan ayrılana kadar bu yaptığınızı asla unutmayacaktır...

6. KUMANDA Bütün gün ortalıkta duran duran kumandalar, ses açmanız ya da kanal değiştirmeniz gerektiğinde bir hayalet gibi ortadan kaybolma özelliklerine sahiptir. Hele ki koltuktan kalkmaya haliniz yoksa, onu asla bulamayacağınız gizli mekanına gider ve canı isteyene kadar orada bekler. Sinir sisteminizi bozduktan bir süre sonra, en olmayacak yerde kendini göstererek ona şiddet göstermenize neden olur.

7.ŞARJ KABLOSU Bir kere adaptöründen çıkartığınızda bir daha asla bulamayacağınız, bulsanız bile hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı şarj kablosu... Kendi kafasına göre takılan ve kullanım süresini kendisini belirleyen bu eşya aynı zamanda melankoliktir de. Hayattan tat alamamaya başladığı anda birleşim yerini kopararak intihar eder.

8. SEHPA İnsanlığa hizmet etmesi için üretilmiş sehpalar, üretildikleri ilk günden bugüne bu görevi asla ama asla kabul etmemişlerdir. İnsanoğlunun ayaklarını düşman olarak belirleyen sehpalar, hırslı ve kindardır. Yüzyıllardır süregelen bu savaşın henüz bir galibi yok ancak, gazisi çok!

9. TUVALET TERLİĞİ Yıllar yıllar önce, kimliği bilinmeyen ilk insanın ev terliği üzerine kendisini giymesine alınan tuvalet terlikleri insanoğlunun bu ayıbını asla unutmamışlardır. Hafızaları oldukça kuvvetlidir. Ele başları turuncu olan terliktir. 'Islanın' emri, turuncu ele başlarından alınır. Baş düşmanları yeni giyilmiş olan çoraplardır.

10. YAPIŞKAN BANT Eşyaların içinde en hata kabul etmeyeni. Bir kere yapışkan bant kullandıktan sonra ucunu kıvırmazsanız, ucunu asla bulamazsınız. Kıskançlardır. Ev içinde rağbet görmemeleri sinirlerini bozar. Özellikle popüler makasları asla çekemez. Uçlarının makasla kesilmesini heyecanla bekler ve makası kör etmek için tüm yapışkanlarını üzerine bırakırlar.