genel

Kilo verdiren 16 besin

Abone Ol

Yumurtanın tümüne yakını protein, bu nedenle önemli ölçüde tokluk hissi veriyor. İki ince dilim, esmek ekmek, az miktarda yağsız peynir ve bir adet haşlanmış yumurta ile yapacağınız kahvaltı gün boyu daha tok hissetmenizi sağlıyor.

Ayva, elma, armut bu üç meyvede bol miktarda lif var. Özellikle şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı olan ve 'pektin' adı verilen eriyebilen lifleri içermeleri, bu meyveleri tüketmeye yararlı hale getiriyor. Öğün aralarında tüketilince tok hissetmenizi sağlıyor.

Yemeğin içinde et olması tokluk hissini artırıyor. Ayrıca ette ve balıkta bol bulunan 'lösin' adındaki aminoasit kaslarınızın kalori harcamasını kolaylaştırıyor.

Ayrıca ette ve balıkta bol bulunan 'lösin' adındaki aminoasit kaslarınızın kalori harcamasını kolaylaştırıyor.

Sızma zeytinyağının içindeki omega 6 yağ asitleri, kalori yakmanızı kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı tüketmek faydalı.

Tarçın.Bir öğünde bir çay kaşığının dörtte biri kadar tarçın tüketmek yemek sonrası insülin artışını engelliyor, çabuk acıkmamanızı sağlıyor.

Sirke midenin boşalmasını yavaşlatarak daha uzun süre tok hissetmenizi sağlıyor.

Greyfurt yemekten önce yarım greyfurt yiyerek ya da bir bardak taze sıkılmış greyfurt suyu içerek başka bir önlem almadan üç ayda 1.5 kilo verilebildiği ortaya çıktı. Greyfurtun içindeki fitokimyasallar insülin seviyelerini düşürerek iştahı azaltıyor.

Salatalık vitamin A, C ve bir miktar lif içeren salatalık aynı zamanda düşük kalorili bir yiyecek. Atıştırmalık tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Kabuklu kuruyemiş, tuzsuz şamfıstığı, kabuklu ceviz, yerfıstığı tuzlu atıştırmalıklara olan özlemi gideriyor, daha sağlıklı beslenmeyi sağlıyor.

Badem bütün kuruyemişler arasında kilo vermeye daha çok yardımcı olan bir yemiş.

Bitter çikolata yağ ve düşük kalorili olmamasına rağmen siyah çikolata, sağlığa faydalı yüksek oranda antioksidan içeriir. Küçük bir parça tatlı ihtiyacını giderir.

Baklagiller Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, baklagil tüketiminin bağırsaktan 'kolesistokinin' salgılamasını artırdırığını gösteriyor. Bu 'kolesistokinin' maddesi iştahı azaltıyor. Fasulye, barbunya bakla gibi baklagiller, kan şekerini az miktarda yükseltiyor, vücuda bitkisel protein ve bağırsaklarınızın ihtiyaç duyduğu lifleri sağlıyor.

Düzenli olarak acı kırmızı biber tüketmek, iştahınızı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Yapılan bir araştırma, kahvaltıda acı biber yiyenlerin öğle yemeğinde daha az yedikleri ortaya çıktı.

Sebze çorbaları, kremalı olanlar hariç, düşük kalorileri ve mideyi doldurarak açlık hissini hemen bastırdığı için başlangıç olarak ya da hafif bir yemek olarak tercih edilebilir.