genel

Kırışıklık problemi olanlar.. Bu kür sizi 10 yıl gençleştirecek!

Protein deposunu olan yumurtanın, saçlardan vücuda kadar birçok faydası mevcut. Bunların yanı sıra, aynı zamanda cilt bakımından da etkili olduğu uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

Abone Ol

Yumurtalar cildin dinç göstermeye yardımcı olur ve gerek duyulan nem ve parlaklığı dengeleyen sağlıklı yağlar içeriyor.

Yumurta akı ise cildi sıkı bir forma dönüştürür ve elastikiyetini de yükseltir. Bu sayede kırışık ve çizgileri gözle görülür oranda azaltma potansiyeline sahip.

Gözenekleri temizlediği ileri sürülen, günlük hayatın kir ve kalıntıları yok eden yumurta, sivilce oluşumunu da önüne geçen bir bariyerdir.

Yüz maskesinin aynı zamanda antibakteriyel olması için 1 yumurta beyazı, yarım çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon suyu alıp hepsini bir araya getirdikten sonra yüz çevrenize yayın ve 15 dakika bekletin. Ardından yıkayın ve nemlendirici krem uygulayan.

Cilt tonunuzun renk dengesizliğinden şikayet ediyorsanız portakallar bu duruma el atabilir. Bunun nedeni de portakalın C vitamini barındırması ve pigmentasyonu ve koyu lekeleri yok etmesidir.

YUMURTA AKI VE ZERDEÇAL KÜRÜ İki ürünü bir kaba alıp karıştırın. Zerdeçal sivilceleri ve ardından oluşan izleri yok etmek için antibakteriyel özellikler barındırır. Yumurta akı da yaşlanma karşıtı bir maddeyi içinde bulunduruyor.

1 yumurta beyazı, yarım çay kaşığı zerdeçal tozu, 1 çay kaşığı portakal suyunu alın. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra yüz ve boyun bölgesine uygulayın. Sonrasında kuruduğuna eminseniz, durulayıp nemlendirici sürün.

Cildinizi ışıl ışıl yapacak bir besleyici bir yüz maskesi yapıyorsunuz. Avakadonun zengin bir yağ asit kaynağı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bu cilt için adeta ölüm tehlikesi olan UV ışınlarına karşı etkili bir yöntem olarak değerlendiriliyor. 1 yumurta beyazına 1 çay kaşığı yoğurt ekleyin.

Olgunlaşmış bir avokado püresinin yaklaşık 1/4'ünü alın ve bir macun oluşturun. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Yıkayın ve nemlendirici uygulayın.