genel

Kişisel kargo robotu "GİTA"

Abone Ol

Vespa‘nın üreticisinden iki tekerlekli araçları üretme deneyimi hızla devam ediyor. Firmanın yeni ürünü yakında piyasaya sürülecek olan otonom kişisel kargo taşıyıcısı, Gita.

Piaggio, ürün tanıtımında Gita‘nın yüksek performanslı bir motosikletten beklediğiniz güvenlik, frenleme, dengeleme ve araç dinamiklerine aynı oran ve dikkatle tasarlandığını belirtti.

Siz elleriniz boş bir şekilde gezerken yüklerinizi taşıyarak sizi takip etme yeteneğine sahip olan Gita, akıllı ve çevik bir kargo aracı olarak öne çıkıyor.

İtalyanca’da “kısa yolculuk” anlamına gelen Gita isimli küçük robot iki tekerlekli bisiklet misali görünen büyük bir mavi topa benziyor.

66 cm uzunluğundaki Gita, A’dan B’ye sorunsuz ve çarpma olmadan bir yolculuk sağlamak için engel önleme teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.

Gita bir insan operatörünü takip etmeyi planlayan veya haritalı bir ortamda özerkçe hareket edebilecek şekilde tasarlanmış.

Bu kargo robotu, 40 kilo kadar ağırlığı taşıyabilecek kapasitede.

Ürünleri kilitlenebilen bir kapak ile birlikte verilen uygun büyüklükteki bölmenin içinde sabitleyerek muhafaza ediyor.

Gita‘nın sıfır dönme yarıçapı ve 22 mil/saat hızıyla yaklaşık 35 km olup, hızlı ve kolay bir yürüyüş yapıyorken ya da bisikletinizi sürüyorken bile sizi rahatlıkla takip edebilecek bir şekilde yapılmış.

Piaggio, tasarımlarını iyileştirmeyi amaçlayan denemeler için işletmelere Gita‘yı sunmadan önce kendilerinin denediğini ve işleri daha da kolaylaştırdığından emin olduklarının altına çiziyor ve bu robotun ilerleyen zamanlarda işletmeler için vazgeçilmez bir yardımcı olacağını da vurguluyor.