genel

Klimalı ortamda bulunmak cildinizi nasıl etkiler?

Abone Ol

Klimalı bir odada birkaç saat bulunduğunuzda cildinizin rahatsız olduğunu hiç fark ettiniz mi? Dışarıdaki sıcak ve bunaltıcı havadan kaçmaya çalışırken cildinize yaptıklarınızı biliyor musunuz? Klimanın cildinize neler yapabileceğini ve klimalı ortamlarda cildinize nasıl dikkat etmeniz gerektiğini sizin için araştırdık. Sıcak yaz aylarında dışarıdaki bunaltıcı havadan kurtulmak için kapalı alanlarda klimaları çalıştırmaya bayılıyoruz. Ancak klimalar, oda sıcaklığını düşürürken; soğuk havanın varlığı ile beraber odalardaki nem seviyelerini de düşürüyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, klimalar sıcak günler için mükemmel bir eşleşme gibi görünse de, nem eksikliği yaratarak cildinizde ciddi cilt sorunlarına yol açabilir.

Ayrıca bir diğer çalışmaya göre, klimalı ortamlarda bulunmak ölü cilt hücrelerinden kurtulmanızı da zorlaştırıyor. Kulağa hoş gelmiyor, değil mi? Cildiniz ölü deri hücresi birikimini dökemezse, dokusu ve pürüzsüz görünümü etkilenebilir.

Klima nedeniyle transepidermal su kaybında bir azalma; cilt elastikiyetinin azalması ve düşük nem nedeniyle artan kuruluğa sebep oluyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, klima cildi kurutabilir ve cildinizin nem seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Bu neden ile gece boyu klimayı açık bırakmamak iyi bir fikir olacaktır.

Ilık su kullanın Klimalı ortamlardan uzaklaşamıyorsanız; cilt bakım rutininize eklemeniz gereken birkaç alışkanlık var. Örneğin; ılık su kullanımı. Sıcak su harika hissettirse de, cildinizin bakımı söz konusu olduğunda en iyi seçenek olmayabilir. Bunun nedeni, süper sıcak H2O'nun cildinizi doğal yağlarından sıyırıp; ardında kuru ve donuk bir cilt bırakmasıdır. Bunun yerine kadranı aşağı çevirin ve ılık suyla yıkayın.

Mutlaka nemlendirici kullanın Nemlendirici herkesin cilt bakım rutini için bir zorunluluktur. Temizleme seansından sonra, nemlendirici uygulamak cildinizi tazelenmiş bir görüntüye kavuşturur ve hidrasyon dengesini korur.

Cilt serumları Kuru cilt doğal olarak ekstra nem gerektirdiğinde; rutininize bir yüz serumu ekleyebilirsiniz.

Yüz serumları cilde nem sağlamak ve görünür yaşlanma belirtilerini en aza indirmek istediğinizde oldukça kullanışlıdır.