genel

Koronavirüs vücudu nasıl etkiler? Koronavirüsün vücuttaki ilk etkisi...

Abone Ol

Koronavirüse karşı alınan önlemlerin yanı sıra ilk belirtilerini bilmek ve hemen kontrol altına almak hayati önem taşıyor. Koronavirüse karşı korunmak için herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını, tüm dünyada hızla yayılıyor. Hastalıkların çoğu hafif şiddette seyrediyor. Peki, corona virüs vücuda nasıl saldırıyor? Neden bazı insanlar koronavirüs sebebiyle ölürken, bazıları iyileşiyor. Koronavirüs vücutta ilk olarak hangi belirtiyi gösteriyor? Corona virüsün bulaştığı ilk andan itibaren kontrol altına alınması gerekiyor. Peki corona virüs bulaştığı ilk andan itibaren hangi hafif belirtilerle ortaya çıkıyor. İşte corona virüsün ilk belirtileri…

Halsizlik, boğaz ağrısı ve mide bulantısı her virüs bulaşan kişilerde ortaya çıkan belirtiler değil. Koronavirüsü kişiden kişiye farklı belirtilerle ortaya çıkabiliyor.

Hastalığın ölümcül sonuçlar doğurmasındaki en büyük etkenlerden biri de oluşturduğu nefes darlığı. Özellikle solunum problemi olan hastalar, virüs nedeniyle artan nefes darlığına bağlı olarak yaşamlarını yitirebiliyor.

Ateş, bağışıklık sisteminin enfeksiyona tepkisinden kaynaklanıyor.

Koronavirüs öksürüğü, başlangıçta kuru oluyor.

Virüsün en az görülen belirtileri ise nezle ve ishal. Bu belirtiler çok az sayıda hastada ortaya çıkıyor.