genel

KYK Yurt ücretleri belli oldu! KYK yurt tipleri nedir? İşte yurt tiplerine göre ücretler

2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde KYK yurtlarında kalan öğrencilerden alınacak olan ücretler belli oldu. İşte yurt tiplerine göre ücretler...

Abone Ol

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurt tiplerine göre 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde yurtlarda kalan öğrencilerden alınacak ücretler belli oldu. İşte yurt tiplerine göre KYK yurt ücreti...

KYK yurt tipleri ve aidat ücretleri

TİP 1: 345 ₺ Bu yurt tipinde bir odada 6-8 kişilik kontenjan bulunmakta. Odalarda tuvalet banyo bulunmazken katlarda ortak kullanım mevcut.

TİP 2: 405 ₺ Bu yurt tipi genellikle tip 1 yurtlarla aynı şartları barındırmakta.

TİP 3: 405 ₺ Bu yurt tipinde bir odada 4-6 kişilik kontenjan bulunmakta. Bu tip yurtlarda odalarda buzdolabı, çalışma masası bulunduğu gibi banyo katlarda ortak kullanı alanında. 

TİP 4: 480 ₺ Bu yurt tipi genellikle tip 3 yurtlarla aynı şartları barındırmakta.

TİP 5: 510 ₺ En lüks yurt tiplerinden bir tanesi olan bu yurtlarda odalar genellikle tek kişiden en fazla 3 kişiye çıkmakta. Odalarda buzdolabı, çalışma masası, odaya özel banyo tuvalet bulunmakta.

TİP 6: 570 ₺ En lüks yurt tipidir. Tip 5'teki özelliklerinin yanı sıra neredeyse öğrenciler tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmekte. Öğrencilerin sosyal aktivitelerden yararlanması daha kolay yurtlar.