genel

Lexus, Yeni LBX Modelini Türkiye'de Satışa Sunuyor: İşte Fiyatları ve Özellikleri!

Lexus, Türkiye pazarına tamamen yeni modeli LBX'i tanıttı. LBX, 2.290.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor ve dört farklı versiyona sahip. Aracın kalbinde yer alan tam hibrit motor, 1.5 litrelik 136 HP güç ve 185 Nm tork üretiyor.

Abone Ol

LBX, premium özellikler sunan B-SUV segmentinde öne çıkıyor. Standart olarak 18 inç alaşım jantlar, 9.8 inç Dokunmatik Multimedya Ekranı, Akıllı Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Akıllı Telefon Entegrasyonu, e-Latch elektronik kapı sistemi, Isıtmalı Ön Koltuklar, Kablosuz Şarj Ünitesi ve elektrikli bagaj kapağı gibi donanımlara sahip.

LBX'in Elegant, Emotion, Relax ve Cool olmak üzere dört versiyonu bulunuyor. Elegant versiyonu 2.290.000 TL'den başlarken, Emotion 2.390.000 TL, Relax 2.575.000 TL ve Cool 2.650.000 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

LBX'in geniş versiyon yelpazesi, farklı tercihlere hitap ediyor. Emotion ve Cool modelleri çift renkli gövde ve 18 inç alaşım jantlarla dikkat çekerken Elegant ve Relax tek renkli gövde ve parlak 18 inç jantlarla sunuluyor.

LBX'in kabininde farklı atmosferler sunuluyor. Emotion modelinde kırmızı vurgular ve delikli sentetik deri döşeme yer alırken, Cool modeli bakır detaylar ve deri çift tonlu siyah/koyu gri kabinle öne çıkıyor.

LBX Elegant ve Relax modelleri ise toprak kahverengi veya bej sentetik deriyle Elegant, topaz kahverengi veya siyah yarı anilin deri döşemelerle Relax olarak tercih edilebiliyor.

Tercih edilen versiyona göre LBX, 12.3 inç dijital göstergeler, 13 Hoparlörlü Mark Levinson Premium Surround Ses Sistemi, Adaptif Uzun Far Sistemi, Aktif Gürültü Kontrolü, Akustik Ön ve Ön Yan Camlar, Direksiyon Arkasında Vites Kulakçıkları, Elektrikli Ayarlanabilir Sürücü Koltuğu, 8 Yönlü, Isıtmalı Direksiyon ve Ön Cama Yansıyan Renkli Gösterge Ekranı gibi özellikler sunuyor.

LBX, 4,190 mm uzunluğa, 1,825 mm genişliğe, 1,545 mm yüksekliğe ve 2,580 mm aks aralığına sahip. Aerodinamik tasarımı, alçak kaputu, akıcı gövdesi, arka tavan spoyleri ve sinyalleriyle öne çıkıyor. 5.2 m'lik dönüş yarıçapı, şehir içi sürüş için ideal bir kullanım sunuyor ve 332 litrelik geniş bagaj hacmi uzun yolculuklar dahil tüm ihtiyaçları karşılıyor.

LBX'in iç mekanı, üst segment modellerin atmosferini yansıtan sade ve rafine bir tasarıma sahip. Ferah atmosferi ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Premium kalitedeki malzemeler ve detaylar, kullanıcıya eşsiz bir deneyim sunuyor. Yarı anilin deri, sentetik deri ve vegan dostu malzemelerle tasarlanan iç mekan, konfor ve lüksü bir araya getiriyor.

LBX, dinamik tasarımını ve sürüş karakterini destekleyen 1.5 litrelik hibrit motorla donatılmış durumda. Yüksek verimliliğe sahip motor, Lexus Sürüş İmzası'nı sunarak performans ve verimliliği bir araya getiriyor. 136 HP güç ve 185 Nm tork üreten hibrit sistem, şehir içi ve virajlı yollarda etkileyici bir performans sergiliyor. Yeni nikel-metal hidrit batarya, daha fazla güç sağlarken elektrikle sürüş kapasitesini artırıyor.

LBX, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlarken, yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 100 g/km olarak açıklanıyor. Bu özelliklerle LBX, şehirde ve uzun yolculuklarda keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni LBX, son nesil Lexus Safety System + ile donatılmış durumda. Bu sistem, kapsamlı aktif güvenlik ve sürücü asistan özelliklerini içerir, kaza risklerini belirler, sürücüyü uyarır ve gerekirse bir çarpışmayı önlemek için otomatik olarak direksiyon, fren ve tahrik gücünü kontrol eder.

Lexus Safety System +, Kavşak Dönüş Asistanı, Çarpışma Önleyici Sistem, Dinamik Radarlı Hız Sabitleyici, Şerit Takip Asistanı ve Trafik İşareti Algılama Sistemi gibi özellikleri içerir. Ayrıca, Sürücü Monitörü, Otomatik Frenlemeli Akıllı Park Sensörleri, Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Monitörü gibi unsurlar da mevcuttur. LBX'in güvenlik özellikleri arasında Ön Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ve Panoramik Çevre Monitörü de bulunmaktadır. Bu özellikler, daha güvenli sürüş ve manevralar için tasarlanmıştır.