genel

LGS 2. nakil tercih sonuçları açıklanıyor! MEB 2020 LGS 2. nakil sonucu sorgulama

Abone Ol

LGS 2. nakil tercih işlemleri 17-21 Ağustos tarihleri arasında tamamlayan adaylar bugün MEB tarafından yapılacak olan açıklamaya gözünü dikti. MEB tarafından açıklanan takvimde 2. nakil tercih sonuçlarının 24 Ağustos tarihinde erişime açılacağı duyurulmuştu. Peki LGS 2. nakil tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte sonuç sorgulama ekranı... LGS 2. nakil tercih sonuçları MEB tarafından bugün açıklanacak. 17-21 Ağustos tarihleri arasında e-Okul üzerinden alınan tercihlerin ardından adaylar nakil sonuçlarını heyecan içerisinde beklemeye başladı. Binlerce öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren LGS 2. nakil tercih sonuçları http://www.meb.gov.tr/ adresi üzerinden gün içerisinde erişime açılacak. Adaylar e-Okul üzerinden de LGS 2. nakil tercih sonuçlarını sorgulayabilecek.

LGS 2. NAKİL TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? LGS 2. nakil tercihleri bilindiği üzere 17-21 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Tercihlerin sona ermesinin ardından öğrenci ve veliler 2. nakil tercih sonuçlarını merak etmeye başladı. MEB tarafından yayımlanan takvimde 2. nakil tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih 24 Ağustos olarak duyuruldu.

Sonuçlar http://www.meb.gov.tr/ adresi üzerinden adayların erişimine açılacak. SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere ise mobil bilgilendirem ile LGS 2. nakil yerleştirme sonuçları bildirilecek.

LGS 3. NAKİL TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAKLGS 2. nakil tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar 24-26 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara başvuru yapacak.Yerleştirme işlemleri sonucunda okullara kayıt işlemleri açık liseler, mülakat ve özel yetenek ile öğrenci alan liseler hariç otamatik olarak yapılacaktır.