genel

LGS sonuçları ne zaman belli olacak? Tercihler hangi tarihlerde yapılacak? İşte detaylar..

2 Haziran'da uygulanan sınav sonrası Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları, öğrencilerin ve velilerin yakından takip ettiği konular arasında. Şimdi ise veliler ve öğrenciler MEB tarafından paylaşılacak 2024 LGS sonuç tarihini mercek altına aldı. Peki, LGS sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Tercihler hangi tarihlerde yapılacak? İşte merak edilen detaylar..

Abone Ol

2024 LGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, sınava giren öğrenciler tarafından merak ediliyor. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak olan öğrenciler tercih tarihlerini de mercek altına aldı. Peki, 2024 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2024 LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? MEB tarafından 2024 LGS sınav sonuçları için tarih belli oldu. Bu kapsamda; LGS sınav sonuçları, 28 Haziran'da ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuçları posta yoluyla ulaştırılmayacak.

LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 28 Haziran 2024 tarihinde paylaşılacak olan LGS sınav sonuçları "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden erişime sunulacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.