genel

Market reyonlarında tehlike saçan 9 ürün listelendi: Sakın almayın!

Market raflarında dondurulmuş üründen makyaj malzemelerine kadar birçok ürün satışa sunuluyor. Uzmanlar marketten ürün alırken içeriğine bakılması yönünde uyarılarda bulunuyor. İşte sağlığınızı riske atan 9 ürün..

Abone Ol

Hazır salatalar Ambalajlanmış ve dilimlere ayrılmış hazır salatalar da market raflarında tüketicileri kandırmaya yönelik olan ürünlerden bir tanesi. Bakteriyologlar yeşilliklerin bakteri oluşturması için en mantıklı ortam olduklarını dile getiriyorlar. Bağırsaklara kötü anlamda etkileyebilecek en kuvvetli gıdaların marketlerde hazır satışa koyulan salatalar olduğunu vurguluyorlar.

Makyaj ürünler, Makyaj ürünleri almak için de marketleri değil bakım malzemeleri satan mağazaları seçmeniz daha doğru olacaktır.

Peynirler Market dolaplarından bulunan özel peynirler daha uygun fiyata şarküterilerde de yer alıyor. Peynir bakımından tercihler oldukça yeterli sayılıyor.

Organik meyve ve sebze Organik ürünlerin market raflarındaki fiyatıyla normalde satıldığı ücret arasındaki fark dikkatinizi çekmiştir. Eğer organik beslenmeye özen gösteriyorsanız alışverişlerinizi organik pazarlardan yaparak çok daha ucuza bir alışveriş deneyimi yaşama şansınız var.

Dondurulmuş gıda Dondurulmuş gıdalar büyük kolaylıktır. Ancak market kasasında cebinizden çok daha fazla para çıkmasını istemiyorsanız mevsimi geldiğinde pazardan alıp derin dondurucunuzda saklamak.

Çabuk çürüyen meyveler Çilek, böğürtlen ve üzüm gibi yumuşak huylu meyveler de marketlerden alınmaması önem arz ediyor. Çok çabuk çürüdüğünü süpermarketler de biliyor. Bu nedenle hemen satamayacakları bu ürünleri büyük kazançla satışa koyabiliyorlar.

Ekmek Marketlerde satışa koyulan ekmekler daha uzun süre böceklenmeden tutulabilsin diye ağartılmış un ilave edilir. Hamurun ömrünü uzatan hamur güçlendirici, tatlandırıcı sürfaktanlar vardır. Bu da vücudunuzda değişik tepkilere neden olabilir. Bu nedenle ekmekleri fırından almayı tercih edin.

Pasta ve pastane kısmı Pastane ürünleri de süpermarketlerden alınabilecek ürünler arasında listenin sonunda yer alıyor. Taze olup olmadığı belli olmayan bu ürünler sağlıklı değildir Bu da sağlığınızı riske atan en önemli maddeler arasında yer alıyor.

Paketli et Paketlenmiş etler, süpermarketlerin kasap raflarında yer alıyor. Ancak cepleri en fazla yakan kısım da bu nokta olduğu belirtiliyor. Oysa bütün olarak kasaplardan almanız durumunda daha uygun fiyatlı olduğu düşünülüyor. Bu da süpermarketlerin önemli hilelerinden biri olduğunu öne çıkarıyor. En uygun ve sağlıklı davranış tüketici olarak bütün olarak seçmek ve sonrasında dilimlere böldürmektir.