genel

MEB resmen duyurdu! Yarın başlıyor, 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflar...

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. MEB son dakika açıklamasında detaylara yer verildi. Yarın başlıyor. 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflar için geçerli.

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu. MEB tarafından yapılan yeni açıklamada yarın başlayacağı bildirildi. 81 il milli eğitim müdürlüğüne yazılı olarak tebliğ edildi. 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs salgını sürecinde öğrencilerin uzaktan eğitim görmesi nedeniyle ortaya çıkan öğrenme kayıplarını tespit ediyor. Bu kapsamda 7,8, 11 ve 12. sınıflar için kazanım değerlendirme sınavı yapılacak.

MEB tarafından konu ile ilgili yazı 81 il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Detaylar yazılı olarak bildirildi.

Ortaokul öğrencileri için Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 25'er soru; lise öğrencileri için ise Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik için 30'ar, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden ise 15'er soruyla sınav yapılacak. Sorular il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince okul yönetimlerine teslim edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Özer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak." dedi.