genel

Meteorolojiden Kar Alarmı, İstanbul'a Beyaz Bir Hafta Geliyor!

İstanbul'a kar yağışı haberi heyecan verici detaylar içeriyor. AKOM'un verilerine göre, 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgası kenti etkisi altına alacak.

Abone Ol

Soğuk hava dalgasının hafta ortasında etkisini arttırarak, genelinde 5 ila 8 derece arasında bir sıcaklık düşüşüne neden olması öngörülüyor.

Özellikle 9 ve 10 Ocak tarihlerinde, bu soğuk hava dalgasıyla birlikte yağışın kar formuna dönüşmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının düşeceği bu dönemde, öğle saatlerinde 16 derece civarında seyreden sıcaklık, akşam saatlerinde yağmur geçişleri ile birlikte 12 derece civarına inecek. Lodosun etkisiyle ise sıcaklık düşüşü devam edecek.

Rüzgarın 20-45 km/saat hızla esmesi beklenirken, lodosun getirdiği ılık havanın 8 Ocak Pazartesi’ye kadar sürmesi ve hafta başı akşam saatlerinden itibaren İstanbul'un Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı ise özellikle bu gece saatlerinden itibaren Hatay'ın batı ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçeleri için yapılmış durumda.

Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bu bölgelerde, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklentisi bulunuyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, genel olarak ülkemizde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Bu süreçte, özellikle çığ tehlikesine karşı Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.