genel

MetroPOLL'un Ekim Ayı Anketi Açıklandı! AK Parti Hem Kazandı Hem de Kaybetti

MetroPOLL Araştırma, eylül ayında gerçekleştirdiği "Bu Pazar Seçim Olsa" anketinin sonuçlarını açıkladı

Abone Ol

MetroPOLL Araştırma, eylül ayında gerçekleştirdiği "Bu Pazar Seçim Olsa" anketinin sonuçlarını açıkladı. Bu ankete göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yüzde 31.9 oy oranı ile 14 Mayıs seçimlerine göre oy kaybı yaşamasına rağmen, yine de birinci sırada yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise yüzde 31.4 oy oranı ile ikinci sırada bulundu.

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, anketle ilgili yaptığı açıklamada, medyada anket sonuçlarına dair manipülatif yorumlar yapıldığını belirtti. Bazı kişilerin raporu görmediğini, bazılarının ise kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi amaçladığını ifade etti. Sencar, eylül ayındaki partilerin oy desteklerini aşağıda sunduğunu belirtti.

12-19 Eylül tarihleri arasında 28 ilde 1576 kişi ile yapılan ankette katılımcılara, "Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu. Ankete göre, AK Parti yüzde 21 oy oranıyla birinci, CHP ise yüzde 20.6 oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.

Kararsızların oy oranı yüzde 13.5, "protesto oy" vermeyi planlayanların oranı ise yüzde 15.8 olarak belirlendi. Kararsız, cevapsız ve protesto oylar orantısal olarak dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şu şekilde oluştu:

AK Parti: 31.9 AK Parti 14 Mayıs genel seçimlerinde yüzde 36,30 oy aldı

CHP: 31.4 14 Mayıs genel seçimlerinde CHP yüzde 25,80 oy aldı.

DEM: 9.6 DEM Parti bir önceki genel seçimlerde yüzde 9 oy aldı.

MHP: 9.3 MHP bir önceki genel seçimlerde yüzde 10,30 oy aldı.

İYİ Parti: 4.9 Yeniden Refah: 3.9 Zafer Partisi: 3.7 Türkiye İşçi Partisi: 1.7 Diğer: 3.6