genel

MHP Lideri Bahçeli: Ücretli öğretmenler kadroya geçirilmelidir

Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, atanamayan öğretmenlerle ilgili müjdeyi verdi. Cumhur İttifakının kadim üyesi olan MHP, atanamayan öğretmen kalmamalı dedi.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, atanamayan öğretmenler kadroya geçirilmelidir dedi ve atanamayan öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için çalışacaklarını dile getirdi.

MHP Lideri aynı zamanda öğretmenlerin yakşan öpretmenler gününü kutladı ve atanamayan hiçbir öğretmen kalmaması için çalışacaklarının sözünü verdi.

Devlet Bahçeli, “3 Şubat 2022’de TBMM’de kabul edip 14 Şubat’ta da Resmî Gazete’de yayımlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile meslek güvence altına alındı." dedi.

Bahçeli, "3600 ek göstergeyi de hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kazanacaktır. " dedi ve müjdeyi verdi.

"Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli ya da sözleşmeli isimler olmadan tüm öğretmenler kadroya geçmelidir. Öğretmenlerimizin haklı talepleri için elimizi taşın altına koyuyoruz.” dedi.

Devlet Bahçeli'nin bu açıklaması atanamayan öğretmenler açısından oldukça önemli. Çünkü ilk kez Cumhur ittifakı tarafından böyle bir vaat veriliyor.

Atanamayan öğretmenler için ilk adımı 2023 yılının ilk çeyreğinde tek ve yüksek miktarda atama olarak atılması bekleniyor.

Mart ayında tek ve yüksek miktarda atamanın duyurulması beklenirken, gelen kulis bilgilerine göre bu atama vaadinin daha önce AK Parti ile görüşüldüğü ve ondan sonra duyurulmaya karar verildiği belirtiliyor.