genel

Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 9. yıl dönümü

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta 25 Mart 2009'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı 9 yıl oldu.

1954'TE ŞARKIŞLA'DA DOĞDU Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi ve eğitim hayatını tamamladı.

68'DE SİYASİ HAYATA ADIM ATTI 1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak ilk defa siyasi hayata adım attı. 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yaptı.

26 YIL ÖNCE AYRILDI KENDİ PARTİSİNİ KURDU Aynı zamanda 1978 yılında kurulan Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı olan Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kendi siyasi anlayışıyla uyuşmadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşıyla beraber partiden ayrıldı.

Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'te partiden ayrılan bir grup arkadaşı ile Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

İSTİFA EDİP PARTİSİNE DÖNDÜ 24 Aralık 1995 tarihindeki ANAP-BBP ittifakından milletvekili seçildi ve meclise girdi. Ancak 28 Şubat 1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne döndü.

2007'DE BAĞIMSIZ VEKİL OLDU 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak seçildi ve TBMM'ye girdi.

Ayrıca seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.

ESRARENGİZ HELİKOPTER KAZASI Yakın siyasi tarihimizin önemli politik liderlerinden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, esrarengiz bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. Yapılan araştırmada, Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ kurtulduğuna dair istihbarat raporları ortaya çıktı,

Yazıcıoğlu'nun helikopterinin sabotaja uğramasına rağmen olaydan sağ kurtulduğu ancak olay yerine ilk giden ve bugün FETÖ'cü oldukları ortaya çıkan isimler tarafından öldürüldükleri iddiası hep karanlıkta kaldı.

'BASİT BİR KAZA' DENİLDİ 15 Temmuz darbe girişiminin hemen öncesinde 20 Haziran 2016'da 'Olayın cinayet olduğuna' dair soruşturma da takipsizlik kararı verildi ve dosya 'basit bir kaza' olarak kapatılmak istendi.

Ancak Yazıcıoğlu ailesi, dostları ve avukatları tarafından yürütülen hukuk mücadelesi, darbe girişiminden sonra ortaya çıkan belgeler, olayın kaza değil 'cinayet' olduğunu ve arkasında FETÖ'nün bulunduğunu ortaya koydu.

Kahramanmaraş 1. Asliye Ceza Mahkemesinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan, eski emniyet amiri Dursun Özmen'in yargılanmasına devam ediliyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Isparta'da tutuklanan Özmen, Sincan 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda kalıyor.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ Kazaya ilişkin 132 şüphelinin yer aldığı "ana soruşturma dosyası" hakkında ise 20 Haziran 2016'da takipsizlik kararı verildi. BBP'nin ve Yazıcıoğlu ailesinin avukatları, 13 Temmuz'da takipsizliğe karşı itirazda bulundu. İtiraz halen Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Mahkemesinde inceleniyor.

CUMHURBAŞKANI'NA SUİKAST GİRİŞİMİ DAVASINDA DA İSMİ GEÇİYOR Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davada, "Anayasayı i̇hlal" suçundan müebbet hapis cezası alan astsubay Aydın Özsıcak ile "Anayasayı ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 2 kez "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli kasten yaralama"dan 6 yıl, "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"dan 18 yıl hapis cezası alan yarbay Davut Uçum hakkında, helikopter kazasında Yazıcıoğlu ile hayatını kaybeden 5 kişi arasında bulunan gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş tarafından 18 Temmuz 2016'da kaza kırım ekibinde yer aldıkları ve parça çalanlar arasında oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

AVUKATLARDAN İTİRAZ Ailelerin ve BBP'nin avukatları, Özmen'in yargılandığı Kahramanmaraş 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın yanlış açıldığını, bu dosyanın ana dosyadan ayrılamayacağını, sanığın üretilen sahte bilgi notunu örgütten talimat alarak yaptığını, örgütlü yapının bilgi kirliliği yaparak arama kurtarma çalışmasını geciktirdiğini, sanığın tek şüpheli olamayacağını, bu araç suçun da amaç suçtan ayrı düşünülemeyeceğini, ana dosyayla birleşmesi gerektiğini savunuyor.

Sanık Özmen'in de bu dosyadan tutuklu yargılanması gerektiğini belirten avukatlar, olay saatine ilişkin hava radar kayıtlarının da mahkemeye sunulmasını talep ediyor.

İşte fotoğraflarla Muhsin Yazıcıoğlu...