genel

Mutfağınızın en mikroplu 4 şaşırtıcı yeri

Abone Ol

Sizi kaygılandırmaktan nefret ediyoruz, ancak mutfağınızda yaptığınız düzenli temizlik sırasında unuttuğunuz bazı noktalar olabilir. Evet, cehalet teknik olarak mutluluktur, ancak mutfağınızdaki kirli yerleri öğrendikten sonra plastik eldivenleri elinize geçirmek isteyeceksiniz.

Meyve tabağı Meyveleri kaseye koymadan önce onları yıkama alışkanlığınız varsa, bunu hemen bırakın! Meyve doğal olarak yüzeyinde bakteri taşıdığı için, meyve kasesine koymadan önce ürünü yıkamak, bakterilerin takılması için tamamen nemli bir ortam yaratabilir. Görünen o ki, yıkanmış meyve barındıran bir kase muhtemelen mutfak lavabosundan (pis olduğunu zaten bildiğimizden) 163 kat daha fazla mikrop içeriyor. Çözüm ise oldukça kolay: Meyvelerinizi yemeye hazır olana kadar yıkamayın.

Çatal-bıçak çekmeceleri Çatal bıçak çekmecesi, ortalama tuvalet kolundan dört kat daha fazla bakteriye sahiptir.

Mikrodalgadaki tepsi Mikrodalga fırınımızdaki döner tablayı gerektiği kadar temizlemeyi ihmal ettiğimiz için suçluyuz. Ancak bir daha asla unutmayacağız çünkü artık ortalama bir diş fırçalıktan daha fazla bakteri ile kaplı olabileceğini biliyoruz.

Buzdolabındaki raflar Kendinizi hazırlayın: Bir buzdolabı rafının analizi, yüzeyin ortalama bir banyonun kapı kolundan 10 kat daha fazla bakteri taşıdığını gösterdi. Buzdolabının soğuk havasının bakteri üremesini yavaşlatmaya yardımcı olduğunu bilmek rahatlatıcı olabilir, ancak bu tamamen ortadan kaldırıldığı anlamına gelmez.