genel

Nisan ayının son anketi açıklandı: Adaylar arasındaki makas gittikçe açılıyor

Kamuoyunun nabzını tutmak isteyen araştırma şirketleri çalışmalarına sürat verdi. Nisan ayının son anketi olarak kabul edilen Kamuoyu araştırma şirketi Areda Survey'in 12-14 Nisan tarihleri arasında yaptığı çalışmanın sonuçlarından çıkan durumda adaylar arasındaki fark oldukça dikkat çekti.

Abone Ol

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı yarışında olan adayların son oy durumu kamuoyu tarafından merak ediliyor. Nisan ayının son seçim anketi sonuçları araştırma şirketi Areda Survey'den geldi.

Areda Survey'in 12-14 Nisan tarihleri arasında 10 bin 136 kişinin katımıyla gerçekleştirdiği Siyasal Eğilim Araştırması'nda dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırma şirketi tarafından paylaşılan sonuçlara göre seçimler ilk turda sona eriyor. Cumhurbaşkanlığı yarışında olan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 50,8 oy ile seçimi galibiyet ile kapatıyor. Diğer Cumhurbaşkanı adaylarının oy dağılımları incelendiğinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 43,1 ile takip ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yüzde 4,5 oy alırken, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise 1,6 oy alarak seçimi 4.sırada kapatıyor.

Seçimlerin ikinci tura kalma ihtimalinin de değerlendirildiği ankette en çok oy olan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşı karşıya kalmasında anket katılanların verdiği yanıtta ise %52,6 ile yine Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı.

Bu Pazar bir genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna ise verilen cevapta AK Parti %40,4 alarak birinci parti koltuğuna oturdu. CHP'nin %25,5 oy aldığı ankette, Yeşil Sol 10,3, MHP 8,8 ve İYİ Parti 7,6 oy alıyor.