genel

O marka telefon kullananlar yandı! 6 gün sonra 6 bin TL ödeyebilirsiniz

2023 yılına sayılı günler kala IMEI ücretlerine zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda duyurulmuştu. Marka ve kayıt ücretleri netleşirken belirli markalardaki telefonlarda yaptırılmayan kayıtlara çok ciddi para cezaları kesilecek.

Abone Ol

Yeni yılla beraber değişen ücret tarifeleri sıralamasına IMEI ücretleri de girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, IMEI kayıt ücretlerine uygulanacak olan vergi, harç ve ceza işlemlerinde zam yapılacakken, sözkonusu kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyenlere ciddi oranlarda para cezası kesilecek.

Uygulamaya konacak kayıt işlemine göre yurt dışından telefon almış ve kayıt yaptırmamış kişilere yüzde 122,39 zamlı ceza tarifesi uygulanacak.

Şu an 2 bin 732 TL olan IMEI numarasının 2023 yılına girilmesinin ardından 6 bin 91 TL'ye çıkacağı haberi üzerine hala kayıtlarını yaptırmamış olan kişilerin bulunması durumunda gelecek sene fazla ücret ödemeden kayıtlarını yaptırmaları için son bir haftalarının kaldığını altını çizmekte fayda görüyoruz.

IMEI sorgulaması yaptırmak isteyenler ise cep telefondan *#06# şeklinde tuşlama yapılarak ya da e-devlet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirebilir.