Öğrenciler bu haber sizi ilgilendiriyor! İşte size karşılıksız burs veren 5 kurum
İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veren 5 kurum...
Abone Ol
İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite (önlisans lisans, yüksek lisans ve doktora) öğrencilerine karşılıksız burs veren 5 kurumu sizler için sıraladık. 5 Kurum şartların sağlanması ve başvurunun kabul görmesi halinde karşılıksız burs alarak maddi destek alacaklar.
İşte öğrencilere karşılıksız burs veren 5 kurum ve kurumların burs şartları
SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM VAKFI
KARŞILIKSIZ BURS BAŞVURUSU ADAYLIK ŞARTLARI
Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Lisans Bölümlerinde okuyan öğrencilere, eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla vakfımız karşılıksız burs vermektedir.
Vakfımız Karşılıksız bursuna başvuracak öğrencilerin; tüm bölümler için 2. Sınıf ve üstünde okuyor olması, Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri için ise son sınıf öğrencisi olmaması gerekmektedir.
Burs süresi 9 aydır.
A) Burs verilecek adaylarda aranılan nitelikler
T.C vatandaşı olmak
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak
Maddi imkandan yoksun olmak
Ailenin mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak
Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) dışında başka bir kamu ve özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak
B) Burs verilecek adaylarda aranacak başarı koşulları
Genel başarı ortalaması 4 üzeriden en az 2 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60 olup ) bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmalı
Burs verilecek öğrenciler lisans öğrencileridir.
BAŞVURU SAHİBİNDEN İSTENİLECEK BELGELER
Burs Başvuru Formunun ekinde istenilecek belgeler;
Dilekçe (Kendinizi kısaca ifade ettiğiniz bursa neden ihtiyaç duyduğunuzu içeren imzalı)
Öğrenci belgesi (E-Devlet üzerinden barkodlu)
Aile Bireylerinin TAMAMINI Gösteren Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Tablosu (Anne ya da baba E-Devleti üzerinden alınacak)
Transkript (E-Devlet üzerinden barkodlu veya Okuldan onaylı)
Adli Sicil Belgesi (E-Devlet de KURUM türünün “RESMi” olarak seçilmiş SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM VAKFINA verilmek üzere alınmış barkodlu)
Ailenin aylık gelir bordrosu (çalışan anne baba çalıştığı kurumdan alacak)
YÜKSEK ÖĞRENİMDE OKUYAN KARDEŞ var ise öğrenci belgesi
Anne-Babasının Çalışmadığını Beyan Edenler Anne ve Babası adına alınacak “Sigortalılık Tescil Ve Hizmet Kaydı Tespiti” Belgesi
Başvuruyu 21 Ağustos – 20 Eylül 2023 saat 17:00’ye kadar Web sitemizden hazırlanan burs başvuru formu ile online olarak yapabileceklerdir. Elden başvuru kabul edilmeyecektir.
Vakfımızdan Karşılıksız Burs alan bursiyerlerimizin sınıfını geçmiş ve not ortalaması en az 2 olması halinde, yeni dönem de tekrar başvuru yapmak isteyen bursiyerler için aşağıdaki belgeler istenir;
Onaylı Transkript,
Adli Sicil Belgesi
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Taahhütname
21 Ağustos – 20 Eylül 2023 saat 17:00’ye kadar Web sitemizden online olarak yapabileceklerdir. Elden başvuru kabul edilmeyecektir.
BURS VERİLMEYECEK ÖĞRENCİLER
Burs isteğinde bulunduğu tarihte; okula giriş tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler
Yabancı uyruklu öğrenciler
Polis Akademisi öğrencileri ile Askeri okul öğrencileri
Bir yüksek öğretim kurumundan mezun olup aynı düzeyde ikinci kez okuyan öğrenciler
Vakıf Üniversiteleri öğrencileri
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler
Hazırlık ve 1. Sınıfta okuyan öğrenciler
Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin son sınıfında okuyan öğrenciler
AYDINLIK NESİLLER DERNEĞİ
15 Ağustos – 15 Eylül Tarihleri arasında başvurular alınacaktır.
Başvuru Koşulları
Burs almak için başvuran öğrencilerin aşağıda belirtilen koşulları taşıması gerekir.
T.C. vatandaşı olmak,
Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmak,
Eğitim ihtiyaçlarının karşılanması açısından maddi desteğe ihtiyacı bulunmak,
Şubemiz veya Temsilciliğimiz olan illerdeki devlet okullarında veya %100 burslu özel okullarda okuyor olmak,
KYK hariç, başka bir kamu kuruluşu veya özel kuruluştan burs almamak,
Ara sınıflar için genel not ortalaması en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını (okuduğu sınıftan başarısız dersi bulunmamak) kazanmış olmak ve öğrenimini dondurmamak,
Aynı aileden birden fazla kişiye eğitim yardımı yapılamaz.
YAMANTÜRK VAKFI
YAMANTÜRK VAKFI Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan üniversite ve mesleki eğitim alan lise öğrencilerine Ekim – Haziran ayları arasında karşılıksız olarak verilmektedir.
Üniversite Bursu, İDRİS YAMANTÜRK Burs Fonu ve Mesleki Eğitim Bursu başvuruları 15 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında YAMANTÜRK VAKFI internet sitesi üzerinden alınmaktadır.
ÜNİVERSİTE BURSU ’na başvuru yapmak isteyen adayların;
Şehit ve Gazi çocukları ile ekonomik desteğe gereksinimi olan kız çocukları öncelikli olmak üzere;
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki üniversitelerde tam zamanlı olarak eğitim görüyor olması, (hazırlık ve 1. sınıflar hariç)
T.C. uyruklu olması,
Bir başka kuruluştan ve/veya Kredi Yurtlar Kurumu’ndan burs almıyor olması (KYK kredisi alıyor olmak engel teşkil etmemektedir),
Disiplin cezası olmaması,
Genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 3,00 veya 100 üzerinden 75 olması,
Ekonomik desteğe ihtiyaç duyuyor olması gerekmektedir.
İDRİS YAMANTÜRK Burs Fonu ’na başvuru yapmak isteyen adaylardan Üniversite Bursları başvuru şartlarına ek olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mühendislik bölümünde eğitim gören yüksek onur öğrencisi olma şartı aranmaktadır.
MESLEKİ EĞİTİM BURSU ’na başvuru yapmak isteyen adaylardan;
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri (MTAL) ve Çok Programlı Anadolu Liseleri (ÇPAL)’nin, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Endüstriyel Otomasyon, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri bölümlerinin,
10.,11. ve 12. sınıflarında eğitim görüyor olması,
T.C. uyruklu olması,
Not ortalamasının en az 75 ve üzeri olması,
Disiplin cezası olmaması,
Bir başka kuruluştan ve/veya kurumdan burs almıyor olması,
Ekonomik desteğe ihtiyaç duyuyor olması gerekmektedir.
Başvuru koşullarını sağlayan adayların YAMANTÜRK VAKFI internet sitesi üzerinde yer alan başvuru formunu doldurması gerekmektedir.
Başvurular Eylül ayı içerisinde değerlendirilerek ön elemeyi geçen adaylara mail yoluyla bilgi verilmektedir.
YAMANTÜRK VAKFI Bursları Ekim - Haziran ayları arasında 9 ay süresince verilmektedir. Burs desteği alan öğrenciler Ekim ve Şubat aylarında çift ödeme almaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında ödeme yapılmamaktadır.
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ORTAÖĞRENİM EĞİTİM YARDIMI HİZMETİ
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve örgün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere eğitim yardımı verilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.
Başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-16)'ya göre değerlendirilmektedir.
Özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler ile ailesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı alan başka bir kardeşi olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler ile Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.
Eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı aldıkları süreler içerisinde her eğitim döneminde 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 500,00 TL eğitim yardımı yapılmaktadır.
Eğitim yardımı, öğrencilerin okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenmekte olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.
YÜKSEKÖĞRENİM BURS HİZMETİ
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla 2013 yılından beri Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim öğrencilerine burs verilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.
Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere, başvuru yapılan eğitim yılından önceki eğitim yılında yükseköğrenim bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilmiş olan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları” Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 1250,00 TL burs verilmektedir.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür.
Bölge Müdürlükleri her yıl öğrencinin öğrencilik halinin devam edip etmediğini ve başarı durumunu tespit ederler. Öğrencinin öğrencilik halinin sona ermesi, öğrencinin bir önceki eğitim yılındaki genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00’nin altında olması, öğrencinin herhangi bir suçtan dolayı cezası tecil edilenler hariç haklarında 6 ay ve daha fazla hapis, ağır hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyetinin bulunması, öğrencinin ceza aldığı tarih itibariyle öğrenim görmekte olduğu yükseköğretim kurumundan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası almış olması, öğrencinin süresi içerisinde başarı belgesini (transkript) ilgili Bölge Müdürlüğüne teslim etmemesi, öğrencinin herhangi bir mazeretten dolayı kaydını dondurmuş olması halinde burs kesilir. Ayrıca Vakıf Üniversitelerinin %100 burslu programlarında okurken burs almaya hak kazanan öğrencilerin %100 bursunu kaybederek Vakıf Üniversitelerinde eğitimine devam etmeleri halinde bursları kesilir.
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BURS HİZMETİ
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Türkiye'ye öğrenim için gelmiş yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine burs verilmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğünce yabancı Uyruklu öğrencilere verilen burslar için başvurular, her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.
Türkiye'de kalma izni bulunmayan öğrencilere, diğer kurumlardan eğitim yardımı alan öğrencilere, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan öğrencilere burs verilmemekte olup burs almaya hak kazanan yabancı uyruklu öğrencilere burs almaya devam ettikleri sürelerde her eğitim döneminde 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 1250,00 TL burs verilmektedir. (2023 Senesinde geçerli burs ücreti)
ORTAÖĞRENİM BURSLARI
Ortaöğrenim (Lise) Burs Programları
Kızılay Ortaöğrenim Alan Burs Programı
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde öğrenim gören öğrencilere verilen burslardır.
Kızılay Ortaöğrenim Burs Programı
Alan bursları kapsamı dışındaki tüm lise türlerinde öğrenim gören öğrencilere verilen burslardır.
Yararlanma Şartları
T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak,
Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak,
Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak,
Devlet okullarında eğitim görüyor olmak,
Hazırlık eğitimi bulunan liselerde 9.sınıfta, hazırlık eğitimi bulunmayan liselerde ise 10, 11 veya 12. sınıflarda öğrenim görüyor olmak,
Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs almıyor olmak.
Değerlendirme ve Seçim Süreci
Ortaöğrenim bursları yalnızca lise eğitim seviyesinde sağlanan burs desteklerini kapsar.
Kızılay tarafından belirlenen illerin, kırsal kesimleri ve az gelişmiş bölgelerinde yer alan okullar Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile tespit edilir.
Milli Eğitim Bakanlığı ile belirlenen okullar Kızılay tarafından ziyaret edilerek başvuru şartlarını taşıyan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı öğrenciler okul müdürlükleriyle birlikte tespit edilir.
Belirlenen öğrenci, veli ve vasilerden gerekli bilgi ve belgelerin belirtilen süre içerisinde KBYS (Kızılay Burs Yönetim Sistemi)’ye yüklenmesi istenir.
Bilgi ve belge kontrol işlemlerinden sonra burs hakkı kazanan öğrenciler için bursluluk taahhütnamesinin öğrenci, veli ve vasileri tarafından KBYS üzerinden onaylanması istenir.
Lise öğrencilerine yönelik burs desteklerinin öğrencilerin okula düzenli devam etmeleri şartıyla verileceği yönünde veli / vasiler bilgilendirilir ve bu hususta hassasiyet gösterilmesi istenir. Bu takipler okul müdürlüğü ve Kızılay tarafından sağlanır.
Öğrencilerin ekonomik, sağlık, sosyal ve eğitim durumlarına yönelik tüm bilgi ve belgeler, video mülakat / video konferans kayıtları, burs devamlılık işlemleri, verilen eğitimler, sosyokültürel faaliyetler ve bursiyer kazanımlarına yönelik tüm takipler KBYS ile sağlanarak kayıt altına alınır.
Ortaöğrenim burs programları altında burs verilecek öğrenci tespitleri yukarıda belirtilen hususlar ve süreçler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Ortaöğrenim burs başvuruları bu web sitesi üzerinden alınmamaktadır.
YÜKSEKÖĞRENİM BURSLARI
Yükseköğrenim Burs Programları
Kızılay Ön Lisans Alan Burs Programı | Kızılay Lisans Alan Burs Programı
İnsani Yardım, Afet, Toplum Sağlığı başta olmak üzere Kızılay’ın diğer faaliyet alanları ile uyumlu bölümlerde öğrenim gören öğrencilere verilen burslardır.
Kızılay Ön Lisans Burs Programı | Kızılay Lisans Burs Programı
Alan bursları kapsamı dışındaki tüm bölümlerde öğrenim gören öğrencilere verilen burslardır.
Başvuru Şartları
T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak,
Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası almamış ve sabıka kaydı bulunmuyor olmak,
Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak,
Ara sınıflar için genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması ve bir dönemde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması,
Hazırlık sınıfı eğitimini tekrar etmiyor olmak,
Devlet üniversitesinde öğrenim görüyor veya vakıf (özel) üniversitelerinde %100 burslu eğitim alıyor olmak,
Birden fazla kamu kurumundan veya başka bir özel kurumdan burs / kredi almıyor olmak.
Başvuru, Değerlendirme ve Seçim Süreci
Adaylar, KBYS (Kızılay Burs Yönetim Sistemi) üzerinden üyeliklerini oluşturur.
Adaylar, online burs başvuru formunu burslar hakkında genel bilgi sayfasında yer alan hususlar doğrultusunda doldurur.
KBYS tarafından kişi başı gelir düzeyi, engelli, yetim, gazilik bilgileri doğrultusunda ön değerlendirme gerçekleştirilir.
Ön değerlendirme sürecinden başarıyla geçen adaylar, gerekli belgeleri sisteme yüklemesi için SMS ve e-Posta yolu ile bilgilendirilir.
Bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi sonrasında, uygun görülen adaylara video mülakata yönelik SMS ve e-Posta ile bildirimde bulunulur.
Video mülakata katılım hakkı kazanan adaylar belirlenen süre içerisinde video mülakatını gerçekleştirir ve KBYS’ye yükler.
Video mülakatını gerçekleştiren adayların değerlendirmeleri KBYS üzerinden yapılır.
Genel değerlendirmeler doğrultusunda belirlenen kontenjanlara uygun olarak KBYS tarafından burs hakkı kazanan öğrenciler belirlenir.
Burs hakkı kazanan öğrencilerin bursluluk taahhütnamesini onaylaması gerekir.
Burs hakkı kazanan öğrenciler, hangi burs programı kapsamında hak kazandığı bilgisini profilinden görüntüleyebilir.
LİSANSÜSTÜ BURSLARI
Lisansüstü bursları, Kızılay Akademi Başkanlığı tarafından "Kızılay Akademi Destek Programları" adı altında yürütülecektir. Lisansüstü burslarına ilişkin şartlar ve kriterler daha sonra yayınlanacaktır.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Kamudanhaber sitemize
abone olun.