genel

Öğrenmeyi nasıl kolaylaştırırız?

Abone Ol

Yiyecekler: Protein açısından zengin gıdaları tercih etmek beyne yarar sağlıyor. Özellikle sabah kahvaltılarının zihinsel performansı artırdığı ortaya çıkmış.

Müzik: Ders çalışma, herhangi bir bilgiyi öğrenme veya bir etkinlik esnasında özellikle klasik müziğin çocuklar üzerinde olumlu etkisi olduğu belirlenmiş. Ancak aynı durum maalesef pop müzik için geçerli değil.

Zihin egzersizleri: Özellikle zor matematik problemleri üzerinde çalışmanın zekayı geliştirdiği ortaya çıkmış.

Hafıza oyunları: İskambil kağıtlarıyla veya oyun taşları ile oynanabilen, tüm oyun taşlarının kapalı olarak dizildiği, sonra iki aynı desenin bulunarak eşleştirme sağlandığı oyunlar, hafızanın gelişimine katkı sağlayan eğlenceli yöntemlerin başında geliyor.

Uyku: Günlük ortalama 9 saatlik bir uyku çocuklar ve gençler için yeterli görülüyor. Özellikle 2-3 saatlik bir ders çalışma süresinin ardından gece uykusu öğrenmeyi kolaylaştırdığı için önemle tavsiye ediliyor.

Hobiler: Çocukların ve gençlerin okul hayatlarında başarı ve daha kolay öğrenme becerileri elde etmek için ilgi alanları dahilindeki hobilere yönlendirilmeleri gerektiği, derslerin yanı sıra yeterli zamanı hobilerine ayırmaları gerektiği vurgulanıyor. Kaynak: Milliyet