genel

Öğretmen atama sayısı kaç olacak? Atamalar ne zaman yapılacak?

2023 Öğretmen atamaları hakkında bilmeniz gereken tüm bilgiler tek haberde…

Abone Ol

2023 Öğretmen atamaları hakkında bilmeniz gereken tüm bilgiler tek haberde…

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında öğretmen atamasını Şubat ayında yapacak. Maliyeden onay çıkarsa öğretmenler göreve Şubat ayından itibaren başlayabilecek. Aksi takdirde Şubat ayında yapılacak öğretmen atamaları güvenlik soruşturması v.s nedenlerle Eylül ayına kadar uzayabilir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , 2023 öğretmen atamalarıyla ilgili planını ve niyetini katıldığı televizyon programında ortaya koydu.

Bakan Tekin ; Öğretmen atama takviminin Ekim ayının sonunda açıklanacağını söyledi. Öğretmen atamalarının da Şubat ayında yapılacağını açıklayarak belirsizliğe son noktayı koydu.

Öğretmenlerimizin en fazla merak ettiği konu öğretmen atama sayısı.2023 yılında tek atamamı olacak çift atama mı? Öğretmen atama sayısı kaç olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , Şubat ayında yapılacak öğretmen atamalarında tek seferde 40 bin öğretmen ataması yapmak isteyecektir. Milli Eğitim Bakanlığında Müsteşar olarak görev yaptığı dönemde rekor sayıda atamalar yapılsa da ilk kez Bakan olarak atama sürecini yaşayacak. Bu sebeple yüksel atama sayısı almak için mücadele edecektir .

Öğretmen atama sayısının belirlenmesinde en büyük etken ekonomi olacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sıkı para politikası ve kemer sıkma politikası atama sayısının düşmesine neden olabilir.

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde öğretmen ataması yapılacak. Muhtemelen bu atama müjdesini ve atamayı Sayın Cumhurbaşkanı yapacaktır.

Öğretmen atama sayısı konusunda Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı arasında önümüzdeki günlerde ilk görüşmenin gerçekleşmesi bekleniyor.

Şubat ayında yapılacak öğretmen atamasında 30 bin ve üzerinde bir sayı gelirse 2023 arama dönemi tek atamayla sonuçlanabilir. Ancak 20 bin civarı bir atama yapılırsa öğretmenler haklı olarak Ek atama talebinde bulunacaktır ve aylarca seçim öncesinde hem hükümeti hem de MEB’i yıpratacaktır.

Bakan Tekin’in bu durumları da göz önüne alarak Şubat ayında yapılacak öğretmen atamasında ortalama 40 bin civarında bir öğretmen ataması yapması ve tek atama olacağını da önceden şeffaf şekilde duyurması gerekir.

Atama bekleyen öğretmenler 40 bin sayısı altında yapılacak atamadan hiçbir şekilde memnun olmayacaklardır.