genel

Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması...

Abone Ol

Okullar ne zaman açılacak, bu sene yüz yüze eğitim olacak mı sorusu son günlerin en fazla merak edilen konu başlıkları arasında yer almaya devam ediyor. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim ve öğretime salgın şartlarını dikkate alarak yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz açıklamasında bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar... Okullar ne zaman açılacak sorusu binlerce öğrenci ve veli tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylar içerisinde 81 ilin valiliğine gönderilen eğitim öğretim genelgesi ile okulların açılacağı tarih 31 Ağustos olarak belirlenmişti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararı ile okulların en az bir ay sonrasında yüz yüze eğitime başlaması tavsiyesinde bulunulmuş ve 31 Ağustos olarak duyurulan yüz yüze eğitim başlangıç tarihi 21 Eylül olarak revize edilmişti.

Son dönemde artan korona virüs vaka sayılarının ardından yüz yüze eğitimin bu yıl olup olmayacağı yönünde endişeler de devam ediyor. Bu kapsamda Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdığan eğitim öğretime salgın şartları dikkate alınarak yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz açıklamasında bulundu.

BAKAN ZİYA SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim konusunda yaptığı açıklamada Birtakım teknik hazırlıklarımız var gerekli açıklamalar kısa süre içerisinde yapılacak dedi.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '53 program eğitim içeriği oluşturuldu ve 6 bin 100 öğretmenimiz de yararlanma imkanı buldu. Bu sayı çok çok aratacak. Bir kısmı da uluslararası sertifika almaya hak kazanmış durumda' dedi.

Dünkü Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitim öğretime, salgın şartlarını dikkate alarak yüz yüze ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Ailelerin tercihine göre okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinden başlayarak okulları eğitim öğretime açıyoruz" demişti.