genel

Omicron belirtileri neler? Omicron varyantı belirtisinde burun akıntısı ve boğaz ağrısı var mı?

Omicron belirtileri ve ilk dönem semptomları kış aylarında grip ve soğuk algınlığı ile karıştırılıyor. Türkiye'de ve diğer dünya ülkelerinde artış gösteren nezle, grip ve çeşitli üst solunum yolu enfeksiyonları artarken Omicron varyantında görülen belirtileri taşıyanlar da endişelenmeye başladı. Koronavirüsün şu zamana kadarki en bulaşıcı varyantı olarak değerlendirilen Omicron 'un 'acil' semptomunu ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) açıkladı.

Abone Ol

Omicron'un belirtileri neler, sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'un yayılması ile koronavirüste görülen semptomlar da güncellendi. Uzmanlar kişide soluk, gri veya mavi renkli dudaklar görülürse CDC o kişinin sağlık kuruluşundan acil tıbbı yardım alması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan araştırmalara göre Omicron belirtileri arasında öksürük, tıkanıklık ve burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi durumlar görülüyor.

OMİCRON BELİRTİLERİ NELER? Araştırmalar, koronavirüsün başka bir türü olan omicron'un soğuk algınlığına benzeyebilecek daha hafif hastalığa neden olduğunu gösteriyor. Kuzey Carolina'daki Atrium Health Wake Forest Baptist'te bulaşıcı hastalık uzmanı ve aşı uzmanı olan Dr. Katherine Poehling, aşağıdakilerin omicron'un öne çıkan semptomları gibi göründüğünü söyledi: Öksürük Yorgunluk veya yorgunluk Tıkanıklık ve burun akıntısı Boğaz ağrısı Baş ağrısı

Bunun yanı sıra doktorlar, önceki varyantlardan farklı olarak, tat ve koku kaybının nadir göründüğünü söylüyor. Araştırmalar, koronavirüsün başka bir türü olan omicron'un soğuk algınlığına benzeyebilecek daha hafif hastalığa neden olduğunu gösteriyor. Kuzey Carolina'daki Atrium Health Wake Forest Baptist'te bulaşıcı hastalık uzmanı ve aşı uzmanı olan Dr. Katherine Poehling, aşağıdakilerin omicron'un öne çıkan semptomları gibi göründüğünü söyledi: Öksürük Yorgunluk veya yorgunluk Tıkanıklık ve burun akıntısı Boğaz ağrısı Baş ağrısı Bunun yanı sıra doktorlar, önceki varyantlardan farklı olarak, tat ve koku kaybının nadir göründüğünü söylüyor.

OMİCRON'UN ACİL SEMPTOMU BELLİ OLDU Salgın konusunda ABD'nin en yetkili kurumu olarak gösterilen ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) Omicron'un ateş, kas ağrısı ve öksürüğün aralarında bulunduğu pek çok semptomu olduğunun altını çiziyor. Ancak bir semptom Omciron'a yakalandığınızı erkenden anlamanıza yardımcı oluyor. CDC Omicron'u ele veren bu 'acil' semptomunu açıkladı. Eğer bir kişide soluk, gri veya mavi renkli dudaklar görülürse CDC o kişinin sağlık kuruluşundan acil tıbbı yardım alması gerektiğinin altını çiziyor. Açıklamada aynı durumun bir kişi nefes almada zorluk çekiyorsa, göğüste sürekli ağrı veya baskı hissediyorsa, uyanamama veya uyanık kalamama veya cilt tonuna bağlı olarak solgun, gri veya mavi renkli cilt veya tırnak yatakları varsa da geçerli olduğu bilgisine yer verildi.

HANGİ BELİRTİLER ENDİŞE VERİCİ? İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) aşağıdaki semptomlara dikkat edilmesini öneriyor: Birden devamlı öksürük Yüksek ateş Koku ve tat kaybı