genel

Otomobil Fiyatlarındaki Düşüş Devam Ediyor! En Çok İndirim C Segmentinde!

İkinci el araç fiyatları, özellikle C segmentinde yaşanan düşüşle dikkat çekiyor, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, fiyatların artık dengeye oturduğunu ve bu dönemin araç almak için uygun olduğunu belirtiyor.

Abone Ol

İkinci el araç fiyatları, Eylül ayında başlayan düşüş trendini Ekim ayında da sürdürdü. Bu düşüşte en fazla etkilenen segment, C segmenti oldu. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel'e göre,

Yaz aylarında başlayan daralma süreci, Eylül ve Ekim aylarında %10 ile 15 arasında değişen indirimlerle sonuçlandı. Özellikle C segmentinde tercih edilen araçlar, fiyat düşüşlerinden en çok etkilenenler arasında yer aldı.

Ertemel, fiyat düşüşlerinin zaman alabildiğini, ancak artık piyasada denge sağlandığını ve yeni fiyatların kabul görmeye başladığını belirtiyor.

Gerçek piyasa ile online platformlar arasındaki fiyat farkının azaldığını vurgulayan Ertemel, düşük fiyatlardan araç satmanın aynı zamanda düşük fiyatlı araç alma fırsatı sunduğunu ifade ediyor.

Otomobil fiyatlarındaki düşüşle ilgili olarak Ertemel, fiyatların daha da düşmeyeceğini hatta artan maliyetler nedeniyle ufak artışlar yaşanabileceğini söylüyor. Bu nedenle, otomobil almak isteyenlere mevcut dönemin avantajlı olduğunu ve yeni yılda fırsatların sonlanabileceği uyarısında bulunuyor.