genel

Otomobil sahiplerine duyuruldu: Kasko fiyatları eridi!

Araç fiyatlarındaki indirimler, kasko ücretlerini de değiştirdi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı kasko ücretleri hakkında yorumlar yaptı. İşte detaylar..

Abone Ol

Son günlerde sıfır araçları kapsayan tedarik sorunun bitmesi  ve araç fiyatlarındaki düşüş, kasko fiyatları üzerinde de etkili oldu. Peki, kasko fiyatları nasıl bir yol izleyecek?

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı:

"Kasım ayının 15'i ortasında, yani son haftası başlayan süreçte kasko fiyatlarında indirimler gerçekleşti. Baktığımız zaman tam kasko yaptırma dönemi aslında. Araçların fiyatı düştükçe kasko fiyatı da düşüyor."

"Örneğin, arabanın fiyatı 1 milyon lira iken, çarpan %2 ile kasko fiyatı bulunuyordu, yani 20 bin TL. Şimdi araba fiyatı 800.000 TL'ye geldiğinde, %2 ile çarpıldığında 16 bin TL'ye kasko fiyatı geri gelmiş oluyor."

"Öte yandan sigorta prim ödemesi yapan iyi ve kötü sürücüler arasındaki makas açıldı."

"Eğer siz iyi bir sürücüyseniz ve indiriminiz varsa, kasko fiyatınız 3 bin 300 TL'ye kadar düşebiliyor, hatta daha da altına inebiliyor."

"Şirketler iyi sürücüleri tercih ediyor. Ancak kötü bir sürücüyseniz, bu rakam 20 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Yani iyi bir sürücü 3 bin TL öderken, kötü bir sürücü 20 bin TL ödeyebiliyor. Yani kötü sürücü 7 kat fazla ücret ödüyor."

"Bu durumun sürücüler için çok iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum. Kasko fiyatları illere göre de değişkenlik gösteriyor." Öte yandan otomobil fiyatlarındaki artış, kasko ve sigorta poliçelerine de yansıdı. Şirketler, fiyat artışına gerekçe olarak yedek parça fiyatlarının artışını gösteriyor

KASKO YAPTIRACAKLARA BU SÜREÇ ÖNEMLİ! "Kasko fiyatlarında düşüş ocak ayında da devam ediyor. Bu düşüş sürecek gibi gözüküyor. Araç fiyatlarındaki düşüş devam ettiği sürece kasko fiyatlarında azalışlar görebiliriz. Ancak araç fiyatlarında, enflasyon ve parça gibi konularda olacak artışlar kaskoya yansıyacaktır. Şubat, mart aylarında kaskoda indirim olmayabilir." ifadelerine yer verdi.