genel

Para biriktirmenin 10 basit yolu

Abone Ol

Yeni bir ev araba ya da cep telefonu almanın hayalini kuruyor musunuz? Bunlardan birine sahip olmak için yeterli birikiminiz yok ya da birikim yapamamaktan şikayetçi misiniz?

O zaman sizlere para biriktirme konusunda izleyebileceğiniz 10 basit yolu sıralayalım:

- Harcamalarınızı takip edin Bulunduğunuz ay içerisinde her ne harcama yaparsanız yapın bunları not etmeye ya da alışveriş fişlerini saklamaya çalışın. Harcama yaptığınızda çok gelmeyen miktarları topluca değerlendirdiğinizde, aslında ne kadar çok ve gereksiz harcamalar yaptığınızı değerlendirebilirsiniz.

- Kredi kartı kullanmamaya gayret edin Her ne kadar taksit seçeneği olursa olsun, taksit işin içine girdiğinde para biriktirmek neredeyse imkansız hale geliyor

Bu nedenle çok acil gerekmeyen durumlar dışında kredi kartı kullanmaya çalışın.

- Almak istediğiniz bir şeye gerçekten ihtiyacınız var mı? Almak istediğiniz o kıyafete gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünün. Aynı renkte modelde belkide çok sayıda kıyafetiniz olabilir. Bu nedenle gerçekten ihtiyacınız olmayan giysilere yatırım yapmayın ki paranız cebinizde kalsın.

- Eğlenmek için farklı alternatifleri değerlendirin Eğlenmeniz için sadece pahalı aktivitelerin olması gerekmiyor. Aileniz ya da arkadaşlarınız ile birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz farklı yollar bulabilirsiniz. Pikniğe gitmek bu seçenekler arasında yer alıyor.

- İkinci el teknolojik araçlara yönelin Almak istediğiniz cep telefonu ya da tablet pahalı geliyor olabilir. O zaman istediğiniz teknolojik aletin ikinci elini almaya yönelin ya da fiyatının düşmesini bekleyin.

- Gereksiz harcamalar yapmaktan kaçının Bir harcama yaparken ona gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını bir kez daha düşünün.

- Üyeliklerinizi iptal edin Bu bir türlü vakit bulup gidemediğiniz spor salonu olabilir ya da sayısını bilmediğiniz dergi abonelikleri de... Birikim yapmak istiyorsanız hayatınızda bu tür üyelikleri çıkarın.

- Alışveriş merkezlerinde vakit geçirmeyin İhtiyacınız olmasa bile alışveriş merkezine her gidişinizde mutlaka para harcarsınız. Mecbur kalmadıkça gitmemeye gayret edin.

- Hayal etmekten vazgeçmeyin Biriktirdiğiniz paranın sonunda alacağınız bir araba ya da evin hayalini kurun. Bu birikim yapmak konusuna sizi hem cesaretlendirecek hem de teşvik edecektir.

- Bir kumbaranız olsun Ne kadar olursa olsun her gün kumbaranıza para atın. Bu basit yolları denemenin bütçenize sağladığı katkıları mutlaka göreceksiniz.