genel

Protein eksikliğini gösteren işaretler

Abone Ol

Protein bedenin kas yapmasını, yağ yakmasını ve güçlü kemiklerin oluşumunu destekler. Vücut her gün proteine ihtiyaç duyar. Çünkü proteinler hareket sistemiyle sürekli parçalanırlar. Bu nedenle sürekli yenilenmesi gerekir. Yemeklerden yeterince protein alamazsanız beden çeşitli belirtiler vererek günlük yaşantınızda olumsuz etkilere neden olabilir.

Çabuk yorulma Vücut yeni kas kitlesi oluşturmak için proteine ihtiyaç duyar. Spor yapıyorsanız ve yeterli miktarda protein alamıyorsanız çabuk yorulabilir ve kas zedelenmesi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle yeterli protein almadan enerjik hissedemezsiniz. Protein ihtiyacınızı yeterli miktarda karşılayamazsanız günlük yaşantınızda ufak tefek koşuşturmalarda bile aniden yorulduğunuzu hissedebilirsiniz.

Uykusuzluk sorunu Uykusuzluk sorunu, kan şekeri sevilerine ve serotonin azalmasına bağlı olarak gelişebilir. Yeterli protein almamak triptopan yapı taşlarının gelişmesine neden olabilir. Bu yapı taşları uyuşukluğa ve huzursuzluğa neden olan bir amino asittir. Yatmadan evvel protein ağrılıklı beslenerek serotonini ve triptofan üretimini uyararak deliksiz bir uyku uyumayı sağlayabilirsiniz.

Yüksek kolesterol Yüksek kolesterol, vücudunuzdaki iltihaplanmalar ve hormonal dengesizlikler yüksek şekerli beslenmelerin sonucunda ortaya çıkar. Şekerli atıştırmalıklarınızı protein içeren gıdalarla değiştirirseniz kolesterolünüzdeki artışın ve saydığımız diğer hastalıkların önüne geçebilirsiniz.

Uyuşukluk ve konsatrasyon eksikliği Vücudunuzun norolojik fonksiyonlarını yerine getirebilmek için proteine ihtiyacı vardır. Yetersiz konsantrasyon, motivasyon eksikliği, öğrenmekte zorluk protein eksikliğine işaret eder. Yeterince protein alamazsanız gün içerisinde bu şikâyetleri yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Endişeli ve kaygılı hissetmek Amino asitler ruh halinizi kontrol eden nörotransmitterleri oluştururlar. Protein beynin hormonları sentezlemesine yardımcı olmak için gereklidir. İyi hissetmenize yardımcı olan dopomin ve serotonin gibi. Protein ağırlıklı beslenemiyorsanız depomin ve serotonin eksiklğini yaşayarak her zaman endişeli ve kaygılı hissedebilirsiniz.