genel

Renault Duster sıra dışı olmaya aday! İşte lansman fiyatı..

Otomobil dünyasında isim değişikliğine giden Renault Duster modeline yönelik özellikler belli oldu. İşte 2024 Renault Duster güncel fiyat listesi…

Abone Ol

Mayıs ayının son günlerinde ön siparişleri alınacak olan Yeni Renault Duster, 2024 yaz sezonunda yolların tozunu attıracak. 2024 Renault Duster modelini sipariş edenlere ise teslimatlar Temmuz ayı ve sonrası başlayacak.

Bursa’da yer alan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretimi yapılacak olan Yeni Renault Duster , hem Türkiye piyasasına adım atacak hem de dünyanın farklı ülkelerine de ulaştırılacak.

Nredeyse 100 ülkede 1,7 milyonun üzerinde satılmış olan Duster, yenilenen görünümü ve isim değişikliğiyle adından öz ettirmeye devam edecek gibi duruyor.

Bu ünlü model, “Renault Uluslararası Oyun Planı 2027” çerçevesinde yalnızca Avrupa’da dünyanın başka ülkelerinin de küresel ihracat noktası olarak gösterilen Türkiye’de  Renault markası ile sürecek.

Clio, Captur ve Arkana modellerinde de yer alan CMF-B platformu ile üretimi sağlanmış yüksek teknolojili ve  bilgi-eğlence özelliklerine barındıran tasarımıyla Duster'a yeni bir form kazandırılmış durumda.

CMF-B platformu benzinli tam hibrit, 48V yarı hibrit ve LPG / Otogaz dahil olmak üzere farklı motor seçenekleri, çoklu enerji çözümleriyle birlikte sunuluyor.

2024 Renault Duster Duster, 4,34 metrelik geniş bir araç olmaya devam ediyor. Bu sayede hem günlük şehir içi yolculuklarda hem de uzun seyahatlerde de rahat bir mekan sunuyor.

Bagaj alanını yükselterek 594 litreye varan bagaj kapasitesine sahip olan Yeni Renault Duster Duster, iç mekanda ise yaklaşık 29 litrelik saklama alanı sağlıyor.

2024 Renault Duster, verimli E-Tech tam hibrit motor sistemi de dahil üç farklı motor seçeneği ile kullanıcılarını bekliyor.

145 HP güç üreten gelişmiş tam hibrit motor seçeneğiyle ortalama 5 lt/100 km yakıt tüketimi ve 114 gr/km CO2 emisyonuna sahip olan model, karma döngüde %20’ye varan, şehir içi döngüde ise %40’a kadar avantaj sağlıyor. Yolculuk süresinin %80’ine kadar elektrik modunda çalışabilmesinin yanı sıra, yine elektrik modunda ilk kalkış hareketini de rahatlıkla sunuyor.

Renault Duster bunun yanında 6 ileri vitesli manuel şanzımanla kombinasyonu sağlanmış 130 HP gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği ve 4×4 güç-aktarma sistemiyle de birlikte geliyor.

3 silindirli turbo benzinli motoru, yaklaşık %10 yakıt tasarrufu ve daha akıcı bir sürüş için ek tork sağlamak üzere 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile desteklendi.

Bu versiyonun ortalama tüketimi 6 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 136 gr/km. Duster modelinde en çok ilgi gören seçeneklerden birisi de otogazlı versiyon olacak.

Yeni Duster toplam menzil 1400 km. Bu veri İngiltere’de satışa çıkacak Dacia Duster LPG için geçerli. Toplam 100 litrelik depoyla (50 lt benzin/50 lt otogaz) WLTP döngüsüne göreyse 1.388 km yol yapabilecek.

Duster Fransa’da 19.690 Euro’dan başlayan fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Bu fiyata yüzde 20 KDV dahil. Kaba bir hesapla vergisiz fiyatı 16 bin Euro olacak gibi görünüyor. Türkiye’de üretilmesinin avantajını kullanarak daha uygun bir fiyatı olacaktır. 16 bin Euro üzerinden hesap yapacak olursak, yüzde 80 ÖTV + yüzde 20 KDV ile birlikte 1.1 ile 1.2 Milyon TL aralığında olacak gibi görünüyor.

Dacia Duster Duster modelinin Mayıs 2024 fiyatında Expression ECO-G 100 bg 1.177.900 TL olduğunu belirtiliyor.