genel

Renkler insanın enerjisini nasıl etkiler? Hangi renk neye iyi gelir?

Renklerin tümü bir amaç için yaratılmıştır. Hepsi farklı enerjileri temsil eder. Farkettiniz mi gökkuşağının renkleriyle çakralarımızın renkleri aynıdır

Abone Ol

Renklerin insanlara verdiği enerji, hayatımızın her alanında etkilidir.

Yeni bir dil öğrenmek beynimize dünyayı farklı yorumlama becerisi kazandırır. Renkleri görme ve algılama biçimi de böyledir.

Ayrıca Bazı kültürlerde, renklerin tedavi edici özellikleri olduğuna inanılır. Örneğin, Mısırlılar ve Uzak Doğulular, hastalıkları tedavi etmek için renkleri kullanmışlardır

Renklerin anlamlarını ve verdiği enerjilerden sırayla bahsedelim.

Kırmızı Kırmızı enerjisi çok yüksek olan sıcak bir renktir. Yarattığı en belirgin duygular ise tutku, heyecan, sıcaklık ve aşktır. Bulunduğu ortama enerji veren bir renktir. İştah açıcıdır. Kırmızı, dekorasyonda yoğun kullanıldığında baş ağrısına neden olabilir

Sarı Sıcak bir renk olan sarı, güneşe benzetildiği için; parlak, neşeli, özgürlüğe düşkün ve heyecanlıdır. İlham verir, zekayı harekete geçirir.

Turuncu Kırmızı ve sarının özelliklerini taşır. Mutluluk, canlılık ve sağlık veren turuncu, iletişim, hareket ve istikrar yönünden pozitif etkiler sağlar.

Yeşil Doğanın rengi olan yeşil, huzur ve dinginlik verir. Sinirlerin yatışmasına yardımcı bir renktir.

Mor Mavi renk, asilliği ve kendine güveni ortaya koyar. Ayrıca ruhsal faaliyetler için olumlu etkileri olan bir renktir. Sakinleştirici olmasının yanı sıra haz ve verimlilik etkileri vardır.

Siyah Resmiyet, güven, otoriteyi temsil eder. Beyaz Saflık, duruluk, masumiyet, bütüncüllüğü temsil eder.

Renkler, insanlar üzerinde psikolojik etkiler yaratır ancak bu durum bütün insanlar için değişmez kural olarak oluşmaz. Her insanda farklı düzeyde ve biçimde oluşan duygusal süreçler olarak gerçekleşir. Renklerin etkisi toplumdan topluma, kültürden kültüre de değişiklik gösterir.