genel

Sabah içilen kahvenin çaydan daha iyi olmasının 5 nedeni

Abone Ol

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 1. Kahve daha iyi egzersiz yapmanıza yardımcı olur Sabah enerji depolamak için günlük egzersizlerinizi yapmaktan hoşlanıyorsanız, kahve sizin için doğru bir seçim olabilir.

Kahvenin içinde çaydan daha fazla kafein olduğu gerçeği göz önüne alındığında, kahve fiziksel performansınızı artırabilir ve egzersizden kaynaklanan yorgunluğu azaltabilir.

2. Kahve konsantre olmanıza yardımcı olur Bir sınava çalışırken ya da herhangi bir faaliyete katılırken konsantre olmakta zorlanıyorsanız kahve sizin için en iyi seçim olacaktır. Yukarıda da belirtildiği gibi kahve çaya göre daha fazla kafein içermesiyle, gece saatlerinde tetikte olmanıza ve sizi uyanık tutmaya yardımcı olur.

3. Kahve daha hızlı bir destek verir Çay, kafein ve L-teanin içeren bir içecektir. Kafein beynimizdeki adenosin reseptörleri ile etkileşime girerek yorgunluk hissini azalttığı için teanin, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.Kafeindeki daha yüksek kan konsantrasyonlarının içtikten sadece 15 dakika sonra ortaya çıktığı düşünüldüğünde, kahvenin neden anında enerji verdiği anlaşılıyor.

4. Kahve kilo vermenize yardımcı olur Özellikle erkeklerde kahve tüketiminin daha düşük yağ seviyeleri ile bağlantılı olduğunu öne süren çalışmalar var. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar da aynı sonucu göstermiştir.Bir başka ilginç çalışma ise klorojenik asidin vücut ağırlığını azaltmak için güçlü bir madde olduğunu göstermiştir. Böylece kahvenin zayıflamak isteyenler için ilginç bir seçim olduğunu doğruluyor.

5. Şeker hastalığına yakalanma olasılığını azaltır Bir çalışma, kafeinin şeker hastalığına yakalanma riskini azalttığını göstermiştir. Yapılan bir çalışmada günde sadece 3 fincan kahve içenlerin, diyabete yakalanma riskini yüzde 42 oranında azalttığı görülmüştür.Her iki durumda da, bizim için neyin en iyisi olduğunu düşünürken konu hakkında profesyonel bir görüşe sahip olmanız daha iyi olacaktır. Bu durumda, bir beslenme uzmanından yardım alarak hangisinin daha iyi sonuç vereceğine karar verebilirsiniz.