genel

Saç bakımında bu içeriğe dikkat! Kansere yol açıyor

Abone Ol

Saçınızı yıkamanın çok tatmin edici bir yanı var: Nazik saç derisi masajı, hoş koku ve sonrasında gelen temiz his. Biraz saç kremi, saç spreyi ve saç köpüğünden sonra dünyayla yüzleşmeye hazırsınız! Peki tüm bu rutinler sırasında kullandığınız ürünler sizin için gerçekten iyi mi? İşte saç bakımında karşılaştığımız zararlı içerikler... (Kaynak:Pembenar)

Saç ürünleri için alışveriş yaparken paraben, sülfat ve fitalat içerenler ürünlerden kaçınmak en iyisidir.

Çünkü bu zararlı kimyasallar saça zarar verebilir veya bazı durumlarda ciddi hastalıkların ortaya çıkma riskini doğurabilir.

Sodyum Lauril Sülfat (SLS) Bu bileşik, şampuan ve benzeri ürünlerde köpürmeyi sağlayarak şampuandan beklediğimiz o arınma hissini yaratmak için kullanılır.

Ancak bununla birlikte SLS, saç derisini doğal sebumundan mahrum bırakarak elektriklenen, kırılgan ve hasar görmüş saç görüntüsüne neden olur.

Parabenler Bunu daha önce duymuş olabilirsiniz: Parabenlerden uzak durun!

Parabenler, kozmetik ürünlerde bakteri üremesini önlemede başarılı olsalar da meme kanseriyle bağlantılıdır.

Halihazırda pek çok marka paraben içermeyen ürünler sunmaktadır ve bu ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır.

Ancak etikette aksi belirtilmezse ürünün paraben içerdiğini varsaymalısınız.

Formaldehit Formaldehit, şampuan ve saç jelinden ojeye kadar her şeyde kullanılmasına rağmen bilinmeyen bir kanserojendir

Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), saçlara ısı uygulandığında bu maddeyi açığa çıkaran saç yumuşatma ürünlerine karşı bir uyarı yayınladı.

FDA bu uyarıda tüketicilere kozmetik ürün satın alırken içerik listesinde formaldehit, formalin ve metilen glikol olup olmadığına dikkat etmelerini tavsiye etti.

Dimetikon Sağlıklı görünen saç vaadi, çoğumuzu silikon bazlı saç ürünleriyle dolu tehlikeli yola soktu.

Dimetikon; saç jölesi, saç yumuşatıcılar, saç boyası veya saç kreminde yaygın olarak bulunan bir silikondur. Genellikle zararsız olarak kabul edilir.

Ancak bu silikon, saç üzerinde bir kaplama oluşturarak saçın parlak görünmesini sağlarken nem ve besin maddelerinin içeri girmesini etkin bir şekilde engeller.

Bu da saçı ağırlaştırır ve cansız bir hale getirir.