genel

Saç kreminin bilmediğiniz 10 farklı kullanım alanı

Abone Ol

Saç bakım ritüelinize dahil etmeyi tercih ettiğiniz ürünlerde en çok nelere dikkat ediyorsunuz?

Daha sağlıklı saçlara sahip olmak için farklı ürünlerinin yanında saç kremi kullanmayı tercih ediyor musunuz?

Saç kremi bakımınızın bir parçası mı bilinmez ama, bu kremin saçları yumuşattığı ve bakım yaptığı gerçeği de gözardı edilemez.

Artık bir ürünü asıl amacının dışında farklı şekillerde de değerlendirebiliyoruz. Saç kremi de bu ürünlerden biri. İşte saç kreminin amacı dışında kullanıldığı farklı alanlar:

Saçı klordan korur Eğer siz ve çocuğunuz havuzda yüzmeyi tercih ediyorsanız saçlarınızı havuzdaki klordan korumalısınız. Havuza girmeden önce saçınıza saç kremi sürdüğünüzde saçınız havuzdaki klordan korunacaktır.

Daha düz saçlara sahip olabilirsiniz Saç kremi ile saçlar daha yumuşak oluyor ve bu sayede kolayca taranabiliyor. Ayrıca saç kremi, düzleştirici işlevi de görüyor. Nasıl kullanabilirsiniz? Bir sprey şişesinin içini suyla doldurun. Daha sonra içine bir çay kaşığı saç kremi, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir çay kaşığı saç jölesi ekleyin. Şişeyi iyice sallayın. Daha sonra saçınıza püskürtün. Saçlarınızın düzleştiğini göreceksiniz.

Çatlayan topuklara çare Topuklarda olan ölü deriyi topuk taşıyla çıkarsanız bile topuğun yumuşamaz. Ancak saç kremini topuğunuza sürüp ardından ölü derileri temizlediğiniz de daha iyi sonuç alabildiğinizi göreceksiniz.

Makyajı temizler Son zamanlarda makyaj temizleme ürünlerinin yanı sıra hindistan cevizi yağı ile makyaj temizlemede oldukça popülerdi. Şimdi makyaj temizleme ritüelinize saç kremini de ekleyebilirsiniz.

Makyaj fırçalarını saç kremi ile temizleyin Makyajınızı temizlemek kadar, makyaj yaptığınız fırçaları düzenli olarak temizlemenizde büyük önem taşıyor. Saç kremi ile fırçalarınızı temizlemek için önce fırçaları suda bekletin. Ardından avuç içinize saç kremi dökün. Sudan çıkardığınız fırçayı avuç içinizde ovalayın. Şimdi de fırçayı tekrardan suya sokun ve beklettikten sonra sudan çıkarıp kuruması için bekletin.

Takılarınızı parlatır Eğer parlamasını istiyorsanız saç kremi ile temizleyebilirsiniz.

Bozulan fermuar içinde saç kremi Sıkışan fermuar sorununu saç kremi ile çözebilirsiniz. Fermuarın sıkıştığı yerin önü ve arkasına saç kremi dökün. Biraz bekledikten sonra fermuarın hareket ettiğini göreceksiniz.

Yumuşatıcının alternatifi saç kremi Saç kremi, sirke ve suyu bir şişede karıştırıp çalkalayın. Bu karışımı bundan böyle yumuşatıcı yerine kullanın. Kıyafetleriniz daha da yumuşayacaktır.