genel

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi ilanı kura çekimi hangi tarihte, saat kaçta? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı için kura çekiminin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı çatısı altında istihdam edilecek 8 bin işçi alımı için İŞKUR tarafından noter karşısında kura çekimi yapılacak. Öyleyse, 2024 Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi ilanı için kura çekimi hangi tarihte, saat kaçta? Detaylar haberimizde..

Abone Ol

2024 Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekiminin hangi tarihlerde olacağı, İŞKUR'a başvurularını bitiren adaylar tarafından yakından takip ediliyor. 2 gün devam edecek kura çekimi, Youtube aracılığıyla canlı olarak ilan edilecek. Yapılması planlanan 8 bin personel alımı öncesinde kura çekimi tarihleri de açıklandı. Öyleyse, Sağlık Bakanlığı personel alımı kura çekimi hangi tarihte?

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN PERSONEL İLANINI DUYURDU Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’na 8 bin işçi alımı yapılacağını açıklamştı. "Çok kısa süre içerisinde bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız.” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ HANGİ TARİHTE? Gelen açıklamalar ışığında, kura çekimi 18-19 Mart'ta ayı içerisinde noter karşısında yapılacak. Başvuru şartlarını taşımadığı belirlenen adaylar, kurada olsalar bile dahi yerleştirme işlemleri geçerli olmayacak. İşçi alımı kuraları 2 günde bitecek. Buna göre; Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi 18-19 Mart'ta Ankara'da toplu olarak gerçekleştirilecek.

İŞÇİ ALIMI NOTER KURASIYLA İLAN EDİLECEK İlanı paylaşılan kadrolara başvuru yapan adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığa duyurulacaktır. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin 3 üncü fıkrası hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlık tarafından doğrudan noter kurası ile ilan edilecek.

KURA SONUÇLARI NEREDEN BAKILACAK? Kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara yönelik detaylar, atamaya ilişkin bilgi ve evraklar ile diğer açıklamlar Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet sitesinde paylaşılacak.

ALIM OLACAK POZİSYONLAR Sağlık Bakanlığı'na alınacak işçi sayısı ve poziyonlar öyle isteleniyor; Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84 Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127 Elektrikçi (genel): 144 Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143 İnşaat boyacısı/boyacı: 64 Klinik destek elemanı: 600 Güvenlik görevlisi: 3 bin 250 Marangoz: 32 Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2 Oto elektrikçisi: 2 Otomotiv kaportacısı: 2 Temizlik görevlisi: 3 bin 550