genel

Sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlayan yöntem

Abone Ol

Sağlıklı bir saç, her ay 1-1.5 cm uzar. Saç dökülmeniz günlük 50-100 tel civarında ise bu normaldir ve saçın normal büyüme döngüsü içinde beklenen bir sonuçtur. Bazı durumlarda saçlar normal dökülme saydığımız 50-100 telden fazla dökülür.

Saç dökülmesine yol açan faktörler nelerdir? Saç dökülmesini etkileyen birçok faktör vardır. İlaç kullanımı, radyasyon, kemoterapi tedavisi, kimyasallara maruz kalma, hormonal değişiklikler, beslenme şekli, tiroit hastalıkları, kansızlık, vitamin eksikliği, deri hastalıkları ve stres gibi faktörler saç büyüme döngüsünü etkilemesi ile kalıcı veya geçici saç kayıplarına neden olabilir.

Saçı sık sık yıkamak doğru mu? Ayrıca saçı sık sık yıkamak saçı kurutur ve kırılarak yıpranmasına neden olur. Bu nedenle saçları 3-4 günde bir ılık suyla yıkamak yeterlidir. Erkeklerde de çoğu zaman genetik olan saç dökülmesi çok erken yaşlarda başlar ve zamanla devam eder.

Saç mezoterapisi nasıl uygulanır? Ancak saç mezoterapisi ile sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün olabilir. Saç mezoterapisi yönteminde saç köklerine direkt mikro iğne uçları ile saç için gerekli olan proteinler, vitaminler, çinko gibi elementler ve daha birçok madde verilerek saçın daha sağlıklı, parlak ve canlı olması sağlanır.

Mezoterapi kimlere uygulanabilir, ne kadar sürer? Yapılan uygulama yüzde 90 üstü başarısı olan bir uygulamadır. Ağrısız ve acısız, yaklaşık 15 dakika süren bir işlemdir. Saç mezoterapisinin en güzel yanlarından biri de diğer yöntemlere göre çok daha hızlı sonuç alınmasıdır. Ayrıca mezoterapi yaş ve cins ayrımı yapmadan herkese uygulanabilir.

15 dakikalık bir zamanda uygulanabilen mezoterapi sonrasında hemen sosyal hayata geri dönülebilir. Aynı zamanda mezoterapinin herhangi bir kanama, morluk ve şişlik de oluşmaz.

Saç mezoterapisi sonrası ne olur? Ayrıca saça mezoterapi uygulandıktan sonra saçların dökülmesi durur, daha güçlü ve parlak olur, daha hızlı uzar. Saç bakımında çok etkili bir yöntem olan saç mezoterapisi aynı zamanda saçın yağ salgılamasını da düzenleyen bir uygulamadır.