genel

Saksıda marul nasıl yetiştirilir?

Abone Ol

Marul bir yıl gibi uzun bir süre verimini alabileceğiniz, yetiştirilmesi oldukça zahmetsiz olan ve kolayca büyüyen bir bitkidir. Marulları her mevsim, yaz kış demeden ekebilirsiniz. Ancak ekerken bir takım kurallara da dikkat etmeniz gerekir. Marulun nasıl yetiştirildiğini bilmiyorsanız size vereceğimiz önerilerle evde saksınızda marul yetiştirebilirsiniz. Marul nasıl ekilmelidir? Marul ekimi oldukça basittir. Fidesini direk olarak toprağa ekebilirsiniz. Ayrıca marul fideleri uzun saksılara 3 fide olarak yan yana ekilebilir.

Toprağı nasıl olmalıdır? Marul toprağı için gübre ve torf barındıran bir toprak seçmeniz gerekir. Marul humuslu toprakta hızlı gelişim gösterir. Asit oranı yüksek topraklarda kalitesi bozulur. Toprak pH’si 6.0-7.2 civarında olmalıdır

Işığı nasıl olmalıdır? Yaz aylarında hafif gölge olan yerlerde kışın ve diğer aylarda ise güneş ve ışık alan yerlere koyulmalıdır. Kapalı olan balkonlarda marul verimli bir şekilde yetişebilir.

Sulama nasıl olmalıdır? Marul sebzesi suyu sevmekle beraber aşırı sulandığında çürüyen bir sebze çeşididir. Bu nedenle aşırı miktarda sulamamak gerekir. aksi taktirde çürüyebilir. Aşırı sulayıp sulamadığınızı anlamak için elinizle toprağını kontrol edebilirsiniz. Çamur kıvamındaysa toprak hafif nemli hale gelene kadar sulamamalısınız.