genel

Samsung ve Apple'ın yeni saatleri kan şekerini ölçecek! Peki nasıl olacak?

Abone Ol

Samsung ve Apple'ın yeni akıllı saatleri için daha zaman var, fakat iddialar zaman ve şartları dinlemiyor. Kore'den yeni bir rapor geldi. İleri sürülenlere göre yeni saatler kan şekerini takip edebilecek. Peki bu nasıl olacak? İşte detaylar...

Sektördeki bağlantıları ve paylaştığı ilginç haberleriyle tanınan ET News, yine bomba bir rapor yayınladı. Yeni rapora göre Samsung ve Apple'ın yeni akıllı saatlerinde kan şekeri takibi olacak. Fakat ET News'in haberi daha çok Samsung'un saatleri hakkına detay veriyor. Kaynak, Samsung'un yeni Galaxy Unpacked etkinliğinde üç yeni saat tanıtacağını ileri sürdü. Bu saatler Samsung'un katlanabilir ekranlı yeni telefonuyla birlikte duyurulacak. Söz konusu Galaxy Unpacked etkinliği 2021'in 2. yarısında gerçekleşecek.

Bilindiği üzere Samsung yılda iki kere bu etkinliği düzenliyor. Konumuza geri dönecek olursak, kan şekeri ölçümü yapacak model Samsung Galaxy Watch 4 veya Samsung Galaxy Watch Active3 olarak adlandırılabilir. Ancak kesin isim belli değil. Bu arada ilginç bir detay daha paylaşalım, ET News'e ek olarak isimsiz sanayi kaynağı Samsung'un yeni saatlerinde yeni isimler kullanacağını iddia etti.

SAMSUNG'UN YENİ SAATİ KAN ŞEKERİNİ NASIL ÖLÇECEK? Samsung'un kan şekeri ölçümü Raman spektroskopisine dayanıyor. Bu teknoloji özel bir lazer ışığı kullanıyor ve kullanıcının kanındaki glikoz miktarının oranını belirleyebiliyor.

Hem Samsung hem de Apple, daha önce saatlerinde tıbbi özellikler sunmayı başardı. Mesela Apple Watch Series 6 ve Samsung Galaxy Watch 3'teki EKG bunun en bilinen örneği. Fakat EKG olsun veya yeni rapordaki kan şekeri ölçümü olsun, bunlar tıbbi düzeyde teknolojiler olduğu için daha öncesinde yetkililerin onayları gerekiyor. EKG ölçümünde yetkililer devreye girmişti. Eğer kan şekeri takibi özelliği yeni akıllı saatlerle birlikte sunulursa, yine bakanlıkların onayı gerekecektir.