genel

Simpsonların 2024 kehanetleri

Simpsonların 2024 kehanetleri

Abone Ol

The Simpsons, uzun soluklu geçmişi ve öngörüleriyle dikkat çeken bir animasyon dizisi olarak bilinir. 2024 yılına dair korkutucu kehanetlerde bulunan Simpsonlar'ın bu tahminleri gündemi sarsmaya devam ediyor.

The Simpsons, uzun soluklu geçmişi ve öngörüleriyle dikkat çeken bir animasyon dizisi olarak bilinir. 2024 yılına dair korkutucu kehanetlerde bulunan Simpsonlar'ın bu tahminleri gündemi sarsmaya devam ediyor.

2024 yılı ve sonrası için dehşet verici tahminlerde bulunan dizide ABD'deki son durumlar önceden tahmin edilmişti.

Yaşanan pek çok olayı bilmesi ile öne çıkan Simpsonlar, yine gündeme bomba gibi düştü.

ELEKTRİK KESİNTİSİ Sabah'ın haberine göre; Simpsonların bir bölümde geçen sahnede yeni yılda gerçekleşecek bir elektrik kesintisine işaret etti.

The Simpsonlar dizisindeki elektrik kesintisi sahnesi, sadece bir tahmin değil, aynı zamanda bir uyarı olarak da görülüyor.

BÜTÜN DÜNYA KARANLIĞA GÖMÜLEBİLİR Sosyal medyada günden güne tahminleriyle dikkat çeken Simpsonların bu tahmini sosyal medya kullanıcılarını endişelendirirken tahminin gerçekleşmesi durumunda bütün dünya karanlığa gömülebilir.

İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden'da, geçtiğimiz günlerde elektrik kesintileri veya dijital iletişimin kesilmesine karşılık vatandaşları hazırlıklı olmaları yönünde uyarması akıllara Simpsonların tahminini getirdi.

STOKLAMA UYARISI Gelecekte yaşanabilecek şebeke çöküntülerine karşı uyarıda bulunan Dowden vatandaşlara pilli telsiz, meşale, mum ve ilk yardım çantaları stoklamaları yönünde çağrı yapması sosyal medyada tedirginliğe neden oldu.

TARİH VERİLDİ Bazı araştırmacılar bu durumu 100 yılda bir meydana gelen güneş fırtınası şeklinde yorumluyor. Araştırmalar, bu fırtınaların dünya üzerindeki elektronik cihazları ciddi şekilde etkileyebileceğini gösteriyor. Geçmişte 103 yıl önce gerçekleşen bu olayın benzerinin 2024 yılının başlarında da yaşanabileceği iddia ediliyor.

SUSUZLUK MU YAŞANACAK? Simpsonlar'ın bir bölümünde yapay kuraklığın yaşanması ve akabinde suyun sınırlı düzeyde dağıtılması yer alıyor. Bu durum akıllara son zamanlarda yaşanan kuralığı ve su sıkıntısını getiriyor.

The Simpsons'ta yeni bir sahne tüm gözleri üzerine çekti. 35. sezonda yaşananlar gündem oldu.

TWİTTER SAHNESİ GÜNDEM OLDU Bay Burns "Twitter hediye kartı mı?" diye soran Persephone'a "Hayır, sana Twitter'ı aldım, tüm şirketi!" diye yanıt veriyor. Burns'ün "Fiyatı kelepirdi, önceki sahibi kendi kendine giden Mars roketi uluslararası uzay istasyonuna çarptıktan sonra satmak zorunda kaldı." demesi ise can alıcı nokta oldu. Yani uzayda büyük bir kaza olacak.

Dizinin bir bölümünde, insanlar aşırı sıcaklardan dolayı evlerinden dışarı çıkamazken, bazı sahneler ise bugünün gerçekliğiyle çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Dizinin öngördüğü sıcaklık felaketinin insanları tehdit ettiğini belirtiyor.

2024 YILINDA SICAKLIK PANDEMİSİ Dizinin bir bölümde 2024 yılında sıcaklık pandemisi adı verilen bir döneme girilebileceği tüm dünyayı küresel bir iklim krizinin beklediğine değinildi. Hatta o dizide sıcaklardan kaynaklı olarak eve kapanmaların başlayacağı iddia edildi. Sonrasında kasabada yaşanan hava olayı nedeniyle dışarı çıkmak mümkün olmuyor. İşletmeler kapanıyor, insanlar sıcaklıktan yaşamlarını yitiriyor.

TSUNAMİ DETAYI KORKUTTU Tüm dünyayı şaşırtan The Simpsons, bir doğa olayı olan tsunaminin haberini vermesiyle izleyenleri yine tedirgin etti.

2024 TAHMİNİNDE TRUMP DETAYI DİKKAT ÇEKİYOR Son olarak da dizinin senaristlerinden Al Jean, dizinin Trump'ın 2024 yılında yapılacak seçimler için adaylığını 2015 yılında öngördüğünü ortaya çıkardı. Trump'ın düzenlediği etkinlik sonrasında dikkat çekici bir detayı ünlü çizgi dizi The Simpsons'ın yapımcısı ve yazarı Al Jean sosyal medyadan paylaştı.

Jean'in paylaştığı görüntüde dizinin ana karakterlerinden Homer Simpson uçarken görülüyor ve arka planda da bir tabela üzerinde "Trump 2024" yazıyor. Geçtiğimiz günlerde Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etti.

SİMPSON'UN 2024 YILI VE SONRASI İÇİN TAHMİNLERİ İddiaya göre; aç gözlü şirketler çevresel bir faciaya sebep olacak ve kirletilmiş alandan korunmak için bir kubbe kurulacak.

Simpsons'a göre de Trump'tan sonra Amerika'nın başkanı bir kadın olacak.