genel

Sirkenin hiç bilinmeyen kullanım alanları

Abone Ol

Sirke ile istenmeyen yabani otlardan kurtulun Bahçenizde ya da bitkinizde çıkan istenmeyen yabani otlardan kurtulmak için, doğal olmayan kimyasal ürünler kullanmayı bırakın. Onun yerine istenmeyen otların üstüne sirke dökün. Sirkenin içindeki asit yabani otların büyümesine engel olurken toprağa da zarar vermez. Bir ölçek sirkeye bir ölçek su koyun ve hazırladığınız karışımı bu otların üstüne dökün.

Sirkenin bitkilere faydası ve kullanımı Ayrıca 2 yemek kaşığı sirkeyle bir çay kaşığı şeker karıştırıp çiçeklerinizin suyuna dökerseniz çiçerlerinizin tazelendiğini göreceksiniz.

Sirkenin evde kullanımı Sirke sadece bahçenizde veya bitkilerinizde kullandığınız pahalı kimyasal maddelerin yerini almakla kalmayıp aynı zamanda tuvaletlerinizi temizlemek ve dezenfekte etmekte de kullanılabilir.

Tuvaletinize sirke dökerseniz ne olur? Bu etkili temizlik yöntemiyle banyolarınız temiz ve güvenli olacak. Tuvaletinizi sirke ile temizlemek için; -1 bardak sirke -1 paket karbonat

Biraz ılıklaştırdığınız sirkeyi karbonat ile karıştırın. Bu karışımı tuvaletinizde bir kaç saat bekletin. En iyisi bu işlemi gece yapmaktır böylece gece boyu orda kalan karışım daha etkili olacaktır. Ya da bu karışım ile tuvaletinizi silebilirsiniz. Silme işleminden 6 saat sonra kiri bir fırça yardımıyla kazıyabilirsiniz.