genel

Sıvı ve elektrolit dengesini sağlayacak 3 ferahlatan tarif..

Abone Ol

Yaşamsal fonksiyonların devam edebilmesi için sıvı ihtiyacının, susamayı beklemeden yerine konulması şart. Bunu kolayca sağlayabilmek içinse birtakım yiyecekleri özellikle yaz döneminde günlük yaşantımıza daha fazla dahil etmemiz gerekiyor. İşte size Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz'den evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, vücutta sıvı-elektrolit dengesini sağlayan 3 tarif...

1-Şeftali soda Malzemeler: 1 orta boy şeftali ½ limon 2-3 dal taze nane 1 şişe maden suyu

Hazırlanışı: Şeftali püre haline getirilir, içerisine limon sıkılarak maden suyu ilave edilir. Nane yaprakları ve buz küpleriyle servis edilir.

Ara öğünde tüketiminiz yazın günlük olarak kaybedilen sıvı ve elektrolit dengenizin sağlanmasına destek olur.

2-Kavun smoothie Malzemeler: 170 gr kavun 1 orta boy salatalık 4 yemek kaşığı yoğurt (150 gr) 2-3 dal nane

Tüm malzemeler karıştırıcıdan geçirilerek nane dilimleriyle servis edilir. Ara öğünde tüketmeniz günlük sıvı ihtiyacınızın desteklenmesine yardımcı olur.

3-Soğuk domates çorbası Malzemeler: 1 orta boy domates rendesi 1 orta boy salatalık rendesi 1 yaprak marul 2 yemek kaşığı haşlanmış karabuğday ½ çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı yoğurt (75 gr)

Su ile sulandırılan yoğurda; doğranan marul, rendelenen salatalık ve domates, haşlanan karabuğday ve tuz eklenir. Taze nane yapraklarıyla süslenerek servis edilir.

Öğünlerinizde soğuk çorba alternatifi olarak tercih etmeniz gün içerisinde kaybedilen sıvının yerine konulmasına destek olacaktır.