genel

Soğan kabuklarını neden çöpe atmamalıyız?

Abone Ol

Yemeklerinize dahil ettiğiniz soğanın kabuklarını direkt olarak çöpe mi atıyorsunuz? Soğan kabuklarını tüketmenin faydalarını öğrendikten sonra bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

Soğan kabukları vücudunuza iyi gelen lifler içermektedir. Yapılan araştırmalarda soğan kabuğunun antioksidan deposu olduğu, kan akışını hızlandırdığı ve kalp rahatsızlığına yakalanma riskini azalttığı görüldü.

İşte soğan kabuğu tüketmeniz için diğer nedenler...

Kolesterolü dengeler Çiğ soğan veya soğan kabuğunu çeşitli şekillerde tüketmek, kolesterolü dengeliyor.

Hastalığa yakalanma riskiniz azaltıyor Kolon kanseri, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler rahatsızlıklarını önlüyor. Soğan kabuğundaki fenolik bileşikler damar hastalıklarının ortaya çıkmasını da önlüyor.

Tansiyonu dengeler Araştırmalarda, soğan kabuğunda yer alan bazı maddelerin tansiyonu dengelediği görüldü.

Obeziteyi önler Soğan kabuklarında yer alan lif tok hissetmenizi sağlar. Ayrıca yapılan araştırmalarda obezite ve tip 2 diyabeti de önlediği görüldü.

Saçları güçlendirir Araştırmalarda, sülfür bulunan soğan kabuğunun saç köklerini güçlendirdiği ve saçların uzamasını hızlandırdığı görüldü.

Antioksidan deposu Soğan kabukları antioksidan deposu olarak görülüyor. Vücudunuza ve sinir sisteminize olan katkısı çok büyük.

Nasıl tüketilebilir? Soğan kabuklarını öylece yemek kulağa hoş gelmeyebilir. Ancak soğan kabuğunu yemeklerinize katarak yararlarından faydalanabilmeniz mümkündür.

Örneğin sos hazırlarken rendelenmiş soğan kabuklarını sosunuza ekleyebilirsiniz.

Bir diğer yöntem de soğan kabuklarını 10-15 dakika kaynatmak ve soğuduktan sonra içmek. Tüm bunları uygularken organik soğanlar kullandığınızdan emin olmanız gerekmektedir.