genel

Sportif ve Güçlü Yapısıyla, 2025 Model Porsche Taycan Tanıtıldı

Bir süredir test sürüşleri devam eden, sorunları incelenen, menzili ve sürat gücüyle diğer modellerine kıyasla ön plana çıkan yeni 2025 Porsche Taycan kullanıcıların beğenisine çıktı.

Abone Ol

2025 Porsche Taycan, gözleri üzerine toplayan motor gücüyle kullancıların beğenisine çıktı. Porsche, bir kez daha otomobilini değiştirirken aracın dış tasarımına değil de iç tasarımını dikkate alarak,eşi benzeri şu an için piyasada olmayan bir sürat canavarı üretti.

Marka, araçlarının yeni modelinde tasarımların kayda değer bir değişiklik genel olarak yapmıyor. Alman marka, daha çok teknik bakımdan rakiplerini sollamaya odaklanıyor. 2025 model Porsche Taycan da tasarım olarak çok farklı olmasa da büyük bir motor gücüyle birlikte geliyor. 

Porsche'nin bu yeni modelinde yaptığı yeniliklerle beraber otomobilin motor gücü tam olarak 188 beygir yükseldi. Bu motor gücü gelişimi, ortalama bir otomobilin motor gücüne denk düşüyor. Taycan Turbo S, toplamda 938 beygirlik güç üretimi sağlıyor. Bu yükselişle beraber aracın 0'dan 100'e yükselişi yalnızca 2,3 saniye olarak kaydedildi. Bu da Taycan Turbo S'i, 918 Spyder'ın en güçlü Porsche otomobili olarak dikkatleri üzerine topluyor. 

Araçtaki bu yeni motor gücüne rağmen boyut olarak bir önceki model ile aynı kapasitede. Yeni Taycan modellerinin her yeni model, yeni motor paketiyle geliyor . Porsche şu an için araçların özelliklerini duyurmadı ancak modelin beygir gücü de 483 beygire kadar yükseliyor. 

Batarya anlamında net bir açıklama olmasada Taycan 4S'in menzilinin normal sürüşlere 482 kilometreyi ulaşabiliyor.

Aracın bataryası 105kWh'ı bulurken net hacmi ise 98,6kWh olarak belirlendi. Ayrıca aracın enerji yenileme hacmi de yükseltildi ve 400kWh'a kadar çıktı. Aracın şarjı, aerodinamik özellikleri, termal yönetimi de geliştirildi. 

Taycan'ın eski modelinde 270kW olan şarj dolma süresi, yeni modelde 320kW'a çıkarıldı.

Markanın söylendiğine göre yalnızca 18 dakikada yüzde 8'den yüzde 80'e yükseliyor. 

Bunun dışında, Taucan donım özellikleriyle de göz kamaşatırıcı. 

Bu yeni model Almanya'da 105.300 euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.