genel

Taze balık seçmenin püf noktaları

Abone Ol

Kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında elbette balık bulunuyor. Zengin omega ve protein içeren balığı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? İşte taze balık seçmenin bazı püf noktaları...

Eğer büyük bir iştahla pişirip sofranıza getirdiğiniz balıktan pişman olmak istemiyorsanız, bu noktalara dikkat etmelisiniz.

Balığın gözleri Eğer bir balık taze değilse bunu en iyi gözlerinden anlayabilirsiniz. Bayatlamaya başlayan balığın gözlerindeki parlaklık ve canlılık kaybolur. unun yerine donuk ve içe çökük bir hale bürünür.

Balığın rengi Canlı ve parlak görünüm taze bir balık için olmazsa olmazdır. Aynı zamanda taze bir balık, pişirdiğinizde dağılma gibi bir durum söz konusu da olmaz.

Balık dokusu Seçtiğiniz balığın üzerine parmağınızla bastırın. Balığın üzerinde bir çukurluk oluşuyorsa ve bu çukurluk hemen kaybolmuyor ise bu balığın bayat olduğunu gösterir. Taze balığın üzerine bastırdığınızda çukurluk oluşsa bie kısa sürede geçecektir.

Balığın derisi Taze balık sudan çıktığı ilk andan itibaren tazeliğini ve parlaklığını korumaya devam eder. Eğer balık taze ise derisi gergin olur. Bayat ise bu gerginliği kaybeder ve derisinide sarkmalar meydana gelir.

Balığın kuyruğu Taze balığın kuyruğu diktir ve sağa sola yatık bir vaziyette durmaz.

Solungaç kısmı Kırmızı ve parlak görünen balık her zaman taze ve güvenilirdir.