genel

Temmuz zammıyla beraber öğretmen ve uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak? İşte, 2023 zam oranlarına göre yeni maaşlar

Temmuz ayında yapılacak düzenleme ile beraber en düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağının netlik kazanmasının ardından öğretmen ve uzman öğretmen maaşları, Temmuz’dan itibaren hesaplara ne kadar, kaç TL olarak yatacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce yaptığı açıklamada en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ifade etmesinin ardından, öğretmenler Temmuz ayından itibaren maaşlarına ne oranda zam geleceğini araştırmaya başladı.

En düşük memur maaşının 12.632 liradan 22 bin seviyesine çekilmesi ile beraber öğretmen maaşlarında yaşanacak değişim şimdiden merak edilmeye başlandı. Çalışılan yıla ve kıdeme göre değişkenlik gösteren öğretmen maaşları, 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranları sonucunda netlik kazanacak.

Öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranları henüz belli olmadı. Ancak memur maaşlarına %30, %40 ve %45 zam yapılması durumunda mevcut maaşların ne olacağına dair Hürriyet, yaptığı hesaplamaları aşağıdaki tabloda kalem kalem açıkladı. 1/4 Öğretmen maaşı 2023 Ocak zammıyla beraber 15.783 TL olarak ödeniyor. %30 zam yapılması durumunda maaş 4737 TL artacak. %40 zam yapılması durumunda 6317 TL zamlanacak. Detaylı tabloya görselden ulaşabilirsiniz: