genel

Ticaret Bakanlığı'ndan Emlak İlanlarına Yönelik Sosyal Medya Düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı, yeni kararlarla birlikte, sosyal medyada gayrimenkul ilanı paylaşımı belirli yetkilendirilmiş kişilere ait olacak.

Abone Ol

Emlakçı Bayram Coşkun'un Değerlendirmesi: Emlakçı Bayram Coşkun, Bakanlık tarafından alınan bu düzenlemenin, belgesiz emlakçılık yapmaya çalışanları engelleyici bir etkisi olacağını vurguluyor. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu'nun çabalarını olumlu bir adım olarak değerlendiriyor.

Denetimler ve Kriterler: Coşkun, Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya sayfalarında yetkisi olmayan kişilerin emlak ilanı paylaşımını yasaklamasını sevindirici buluyor. Bu çerçevede, emlak ilanlarında belirli kriterlere odaklanılarak denetimlerin arttığını belirtiyor. Bu sayede sahte ilanların önlenebileceğine inanıyor.

Sosyal Medya Grupları ve Yöneticilere Çağrı: Coşkun, sosyal medyadaki emlak ilanlarına yönelik düzenlemeler kapsamında grup yöneticilerine sesleniyor. Emlak yetki belgesi veya bir emlakçı yanında sigortalı çalışan kişilerin ilanlarının paylaşılmasının önemini vurgulayarak, bu adımın sektördeki olumsuz etkileri azaltacağını ifade ediyor.

Coşkun, Son olarak, Coşkun, Bakanlık ve Federasyon'un sektördeki düzenlemeler için gösterdiği çabaları takdirle karşılıyor ve meslektaşlarından bu çabaya destek vermelerini istiyor. Emlak sektöründeki düzenin artması için birlikte çalışma çağrısında bulunuyor, dedi.