genel

TOGG Kapadokya Nevşehir'de Tanıtıldı

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Kapadokya renkli modeliyle Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde oluşturulan stantta tanıtılmaya başlandı.

Abone Ol

Türkiye Otomobili Gelişim Grubu(TOGG) 25 Haziran 2018'de kurulmuş Türkiye merkezli ilk otomobil şirketidir. Şirket çalışmalarını 4 yılda tamamlamış ve ilk otomobilinin 29 Ekim 2022 seri üretime hazır hâle geldiğini duyurmuştu.

Daha sonra Togg için belirlenmiş olan renkler açıklandı. İlgili renklerin ilham kaynakları şu şekilde: Anadolu- Kırmızı renk: Anadolu topraklarının tutkusunu ve cana yakınlığını temsil ediyor. Gemlik- Mavi renk: Zeytin ağaçlarının gölgelerinde kalan mavi suları temsil ediyor. Pamukkale- Beyaz renk: Pamukkale Travertenlerini temsil ediyor. Kapadokya- Bej rengi: Peri bacalarını temsil ediyor. Kula- Gri rengi: Kula’nın doğasını temsil ediyor. Oltu- Siyah renk: Oltu taşını temsil ediyor.

Yapılan yüzlerce ankete göre TOGG'un en sevilen rengi 'Kapadokya' olmuştu.

İşte serinin o rengi Nevşehir Üç Güzeller mevkisinde, peribacalarının bulunduğu alana getirilerek sergilenmeye başlandı. "Kapadokya" renkli Togg T10X, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Araçla test sürüşü yapan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, gazetecilere, Türkiye'nin son yıllarda teknoloji alanında önemli hamleler gerçekleştirdiğini, bunun en özel örneklerinden birinin de yerli otomobil olduğunu dile getirdi.

Aktürk, "Hem savunma hem teknoloji sanayisinde Türkiye önemli hamleler gerçekleştiriyor. SİHA ve İHA'larımıza, Altay tankı, Atak helikopteri ve yerli otomobil Togg'a kavuşmanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Ülkemize huzur ve bereket getirsin. Togg'un lansman renklerinden en çok tercih edilen 'Kapadokya' rengi idi, bu renk ona çok yakışıyor." dedi.

Standı ziyaret eden Nevşehir'liler, aracı yakından inceleyip yetkililerden bilgi aldı.

Togg T10X'in Ürgüp'teki tanıtımı bir ay sürecek. (Kaynak: AA)