genel

Tohum yağlarının inanılmaz faydaları

Abone Ol

Doğada birçok bitkinin sağlığımıza faydaları bulunmaktadır. Ancak yapılan son araştırmalara göre bazı bitkilerin tohum yağlarının da sağlığımıza mucizevi faydalar sağladığı ortaya çıkmıştır. Beslenme ve diyet uzmanları bir takım bitkilerin tohum yağlarını araştırarak sağlığımıza olan faydalarını açıkladılar. İşte tohum yağlarının sağladığı faydalar…

Kereviz tohumu yağı Yapısındaki etkili bileşikler sayesinde vasküler demansa (damar hastalığına bağlı bunama) karşı koruyucu etkisinin olabileceği ve alzhemier hastalığında bilişsel fonksiyonları iyileştirecebileceği bilimsel çalışmalarda yer almaktadır. Hangi hastalılıklarda kullanılmaktadır? Bu yağ sinir koruyucu özelliği ile bilinmektedir. Bu nedenle Parkinson hastalığı ve sinir sistemi hastalıklaına iyi geldiği bilinmektedir.

Bamya tohumu Bamya tohumu yağı olmadan da vücuda çeşitli faydalar sağlayabilir. Bamya tohumu yağını bulmak biraz zor olabilir bu nedenle bamya tohumunu tek başında kullanabilirsiniz. Bamya tohumu çekirdeklerinin ezilerek tüketilmesi, boğazda meydana gelen şişliklere, grip gibi hastalıklara ve çeşitli enfeoksiyonel hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. Lif sorunu olan insanların bamya tohumundan düzenli bir şekilde tüketilmesi kısa sürede vücudun lif ihtiyacını karşılayacaktır.

Amarant tohumu yağı İçeriğinde bulunan antioksidanlar vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. 100 gram amarant tohumunda günlük protein, B vitamini ve minerallerin %20'si bulunur. Amarant tohumları kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum ve demir açısından da zengindir. Amarant tohumu yağı kan şekerini dengelemesi dolayısıyla şeker hastalarına önerilmektedir. Hangi hastalıklarda kullanılmaktadır? Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar amarant tohumunun içindeki bir bileşenin, göğüs kanseri hücrelerındeki tümör büyümesini engelleyebileceğini bilgisine ulaşmışlardır.

Kişniş tohumu yağı Kişniş yağının tek başına kullanıldığında ayak mantarı tedavisine iyi geldiği söylenmektedir. Aynı zamanda kişniş yağının, anksiyete (kaygı,endişe hali), depresyon gibi rahatsızlıklarda da etkili olabileceği gösterilmiştir.

Keten tohumu yağı Keten tohumu yağının içerisinde bol miktarda omega 3 yağ asidi barındırmaktadır. B u yağın ölçülü miktarda kullanılmasının kabızlık sorunu ortadan kaldırdığı bilinmektedir.